Kihirdették a világbajnoki indulókat

Barka Emesének, a birkózó-válogatott tagjának haját igazítják a vb-re készülő csapattagok fotózásán
Barka Emesének, a birkózó-válogatott tagjának haját igazítják a vb-re készülő csapattagok fotózásán - © Fotó: Szigetváry Zsolt
Budapest – Egy hónappal a budapesti birkózó-vb előtt sajtótájékoztatót rendezett a Magyar Birkózó Szövetség.

Már most biztos, hogy csúcsot dönt Budapest. Míg két éve Párizsban 75 ország mintegy 710 sportolója vetélkedett, két nappal a nevezési idő lejárta előtt már 101 ország 910 versenyzővel nevezett a budapesti erőpróbára.

Bach is jön

Az edzőkkel és kísérőkkel együtt mintegy kétezer sport­ember érkezik a fővárosba. Thomas Bach, a NOB elnöke mellett más sztárvendégei is lesznek a világbajnokságnak, s természetesen ott láthatjuk majd a magyar birkózó­legendákat is. A világbajnokságokon eddig 29 arany-, 46 ezüst-, s 48 bronzérmet szereztek sportolóink, és abban bízhatunk, hogy ez a szám jelentősen gyarapszik majd Budapesten. A szövetségi kapitányok – Ritter Árpád, a női-, Gulyás István a férfi szabadfogás és Sike András a kötöttfogás vezetője – a felkészülés és a nemzetközi versenyek alapján jelölték ki a világbajnokságon indulókat.

Repka is ott lesz

Borsodi-miskolci nincs a résztvevők között, de Repka Attila, a Diósgyőri VTK 1992-es, barcelonai olimpia bajnoka szövetségi edzőként segíti a kötöttfogásúak felkészülését.

ÉM-TZTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek