Kihallgatták a Munkácsy-kép címzettjét – RTL Klub

Az RTL Klub Híradó információi szerint hétfő délután kihallgatták a vámnyomozók azt a férfit, akinek a Munkácsy festményt küldték Amerikából. Közben a képért jelentkező férfi azt mondja, egy évvel ezelőtt lopták el a festményt családja budai lakásából. A vámosok továbbra is nyomoznak. Egyelőre még az sem biztos, hogy a képet Munkácsy festette.

Munkácsy neve szerepel a festményen, de hogy ő festette, még kérdéses. Ahogy az is, hogy valóban az a férfi-e a tulajdonos, aki jelentkezett a képért. A férfi nemrég újabb bizonyítékkal állt elő.

A szakértők szerint a kép 1910-ben került Amerikába. Utána nyoma veszett. Akkor került elő, amikor a vámosok múlt hónapban megtalálták. Azaz több mint 90 évvel később. Kérdés, hogy akkor egy évvel ezelőtt, hogyan lophatták el egy budai lakásból.

Az állítólagos tulajdonos azt mondja, vannak olyan ismertetőjegyek a képen, amelyek segítségével bizonyítani tudja, családjáé volt a kép. Ezeket meg kell mutatnia a nyomozóknak is, úgyhogy hamarosan megnézheti a lefoglalt képet.

Az RTL Klub információi szerint a vámnyomozók délután hallgatták ki azt a budapesti férfit, akinek a festményt küldték Amerikából. Azt egyelőre nem árulták el, hogy mit mondott a kihallgatáson.