Kihallgatásokról és házkutatásról beszél a rendőrség március 15-e kapcsán

A rendőrség nem erősítette meg azokat a keddi sajtóhíreket, miszerint elfogtak volna öt férfit, akik március 15-én a rendőrök és állami intézmények elleni támadásra készültek. Jármy Tibor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján annyit mondott, hogy hat helyszínen tartottak házkutatásokat és fegyvereket is találtak, ám egyelőre úgy tűnik, hogy nem éles fegyverekről van szó. Többeket kihallgattak “különféle minősítésben”, ám a szóvivő azt nem árulta el, hogy közülük hányan gyanúsítottak.

Hetekkel ezelőtt jelent meg az egyik internetes hírportálon egy felvétel, amin két ember arról beszél, hogy március 15-én megtámadják a rendőröket. Egyikük azt mondja, hogy számszeríjával “akár három rendőrt is átlő”, a másik férfi pedig félautomata fegyvereket emleget. A BRFK nyomozni kezdett az ügyben is rövid idő alatt elfogták mindkettőjüket. Lőszerrel és lőfegyverrel való visszaélés a gyanú ellenük, ám a házkutatások közben fegyver nem került elő – mondta Jármy Tibor.

A szóvivő közölte: kihallgatásaiknak is köszönhetően azonban újabb hat vidéki helyszínen tartottak házkutatást és fegyvereket, számszeríjat, illetve a molotov-koktél készítéséhez szükséges anyagokat találtak. Bár a szakértői vizsgálat még tart, egyelőre úgy tűnik, hogy nem éles fegyverekről van szó – tette hozzá Jármy Tibor.
A szóvivő beszélt arról is, hogy közben több embert is kihallgattak “különféle minősítésben”. Volt akit gyanúsítottként, azt azonban nem árulta el, mennyi embert és hogy mivel gyanúsítják őket.

Jármy Tibor azokra a sajtóhírekre, miszerint a Nemzetbiztonsági Hivatallal közösen nyomoztak volna, nem reagált. Nem mondta el azt sem, hogy valóban a rendőrök és állami intézmények elleni támadásra készültek volna március 15-én azok, akiket kihallgattak.Sporthírek