Kihallgatások Zsanett-ügyben

Zsanett
Zsanett
A szolgálati hely elhagyásán túl okirat-hamisítással és hivatali visszaéléssel is meggyanúsíthatnak a Zsanett-ügybe keveredett rendőrök közül hármat.

A Magyar Nemzet információi szerint a Rendészeti biztonsági Szolgálat három volt rendőre ellen katonai bűncselekmények miatt nyomoz a Budapesti Katonai Ügyészség. Ács Tibor, a katonai ügyészség szóvivője a lapnak elmondta, hogy három rendőrből kettő még mindig nem állt szóba az ügyészekkel, a harmadik annyit mondott, hogy nem ismeri el a bűnösségét.

A lap információi szerint a szolgálati hely elhagyása mellett okirat hamisítás és hivatali visszaélés is felmerült a rendőröknél. Állítólag meghamisították az előírt dokumentumokat arról az esetről, mikor igazoltatás címén hazakísérték a lányt, akit állítása szerint később megerőszakoltak.

Előzmények:
Az ügy egy 21 éves lány feljelentésével indult, aki azt állította, hogy május elején rendőrök leintették autóját a fővárosi Múzeum körúton, majd azt mondták, hogy előállítják. A lány szerint ehelyett egy félreeső utcába hajtottak vele, ahol ketten megerőszakolták. A történtekkel kapcsolatban a nyomozó ügyészség a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (REBISZ) állományába tartozó 5 rendőrt vett őrizetbe, majd a bíróság május 19-én előzetes letartóztatásba helyezte őket. Egy hónap után végül mindannyiukat kiengedték és szabadlábon védekezhetnek tovább.


Kapcsolódó cikkek: