Kigyulladt fa-tárolóhoz riasztották a tűzoltókat Emődön

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Emőd – Az Emődi Rendőrőrs járőrei még a tűzoltók kiérkezése előtt megkezdték a tűz továbbterjedésének megakadályozását egy helyi családi háznál.


A Miskolci Rendőrkapitányság Emődi Rendőrőrsének járőrei 2015. november 28-án 11 óra 35 perckor Nyékládházán láttak el szolgálati feladatokat, amikor az egyik utcában egy családi ház udvaráról hatalmas, gomolygó füstre lettek figyelmesek.

Az egyenruhások azonnal az ingatlanhoz siettek, majd felvették a kapcsolatot a tulajdonossal. A férfi elmondta a rendőröknek, hogy háza udvarán a garázs mögötti fa-tároló gyulladt ki.

A járőrök azonnal áramtalanították az ingatlant, továbbá a gázt is elzárták, majd a tulajdonos porral-oltó készülékeivel megkezdték a tűz továbbterjedésének megakadályozását a tűzoltók kiérkezéséig, akik megfékezték a lángokat. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Az ingatlan tulajdonosa másnap a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába telefonált be és fejezte ki elismerését Várkoly Péter r. főtörzsőrmester és Csirszki Norbert c. r. törzszászlós helytállásáért.

A férfi elmondta, hogy „a rendőrök kiérkezésekor a lángok már 5-6 méter magasra csaptak fel és a rendőrök gyors reagálása akadályozta meg a tűz továbbterjedését a lakóépületre, mely feltehetően életet is mentett.”

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –