Kifújták Tapodit a teremből

Városmajor – A női kosárlabda NB I/A rájátszásában a BSE vendége volt pénteken este a DKSK Miskolc csapata. A találkozó hazai sikerrel fejeződött be.

Mindkét oldalon volt egy-egy sérült játékos a negyeddöntő két nyert meccséig tartó párharc első felvonásán. Azzal a különbséggel, hogy diósgyőri részről Brantlová – aki bokasérüléssel bajlódik – el sem utazott az összecsapásra, addig a túloldalon Horti legalább csapatba került – még ha nem is játszott.

Az első percekben mindkét oldalon potyogtak a találatok, a Diósgyőr azonban csak egyszer tudott vezetni, Tyler kosarával a 3. percben 6-7 állt az eredményjelzőn. A faultgyűjtésben – az első játékrész első felében – a hazai gárda ,,jeleskedett”, de a vendégek nem büntetőztek valami jól, nagyrészt ezért tudott valamennyi előnyt szerezni a második tíz percre a BSE.

A második negyed első felében kétszer kért időt Tapodi Péter, mert négy összekapart pont után hosszú perceken át képtelen voltak a gyűrűbe találni a DKSK játékosai. Ekkoriban a piros mezesek sokszor vétettek a passzokban, és a védőjátékban is hiányzott az összhang. A túloldalon viszont, a többnyire hárompontos kísérletekkel próbálkozó hazaiak behúztak néhány triplát, így a játékrész derekán 10 pontra növelte előnyét a városmajori együttes. Ezen első lendületből még tudott valamennyit faragni a Diósgyőr, de a hosszú szünetre 12 egységnyi fórral mehetett a BSE.

Fordulás után

A harmadik játékrész egyértelműen a DKSK-é volt, a vendégeknek volt egy 1-10-es szériájuk is, azért nem sikerült még közelebb kerülniük a negyed végére, mert a hazaiak ezúttal is elhelyeztek néhány triplát a diósgyőri gyűrűben. Az egyre szorosabbá váló, küzdelmes mérkőzésen az utolsó tíz percre hat pontra közelítette meg ellenfelét a Diósgyőr.

A 32. percben Tapodi Péter reklamálásért kapott technikait Király L. játékvezetőtől, majd Djelmis büntetője közben a tovább perlekedő trénernek a második technikait is befújta a sípos, így az edzőnek el kellett hagynia a termet. Hajdu Roland vette a DKSK marsallbotját, és bár dolgozott a dac a diósgyőriekben, akarásban felül is múlták ellenfüleket, az ,,edzőmenesztés” után 10 pont fölé emelkedő előnyt nem sikerült ledolgozniuk bárhogy is erőlködtek.

A két csapat a következő mérkőzést a jövő héten szerdán 18 órától a miskolci városi sportcsarnokban játssza.

Jegyzőkönyv

BSE-ESMA – DKSK Miskolc 80-71 (20-17, 22-13, 17-23, 21-18)
Budapest, 150 néző. V.: Bognár T., Király L.
BSE-ESMA: FÜRÉSZ D. (17/9), DJELMIS (14/3), Kosjár (7/6), PAPP (17/9), Vukovic (11). Csere: Vida (9/3), Andó (5/3). Edző: Farkas Sándor.
DKSK Miskolc: BORECKÁ (17/3), FODOR (8/3), Kovács K. (9), Imbergerová (7), TYLER (17/3). Csere: Szávuly (1), Keller (12), Havasi (-). Edző: Tapodi Péter, Hajdu Roland.

Farkas Sándor: – Óriási teher van és volt a játékosok vállán, azért is játszottunk ilyen bizonytalanul.

Tapodi Péter:Gratulálok a csonka csapatomnak, jól küzdöttek, de ettől több kell ahhoz, hogy a Városmajorban meccset tudjunk nyerni.További hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek