Friss hírek

2009.07.08. 20:29

Lecsaptak egy európai prostitúciós hálózat irányítóira Görögországban

<p>Razziát tartottak a görög rendőrök Athénban egy európai, prostitúcióval foglalkozó bűnszervezet üzleti érdekeltségein - sztriptízbárokban, irodákban és lakásokban. A görög hatóságok szerdai közleménye szerint a házkutatások során 25 embert vettek őrizetbe, köztük négy rendőrt. A bűnszervezet állítólag orosz, cseh, lengyel és román bűnszervezetekkel állt kapcsolatban, hogy az ő segítségükkel "szerezzenek be" nőket görögországi és németországi sztriptízbárokba, illetve bordélyházakba.</p>

A görög hatóságok szerint az Athénban és annak környékén tartott razziában 150 rendőr vett részt. A 25 őrizetbe vett ember közül négyen rendőrök. Őket azzal gyanúsítják, hogy a hatósági vizsgálatok előtt rendszeresen értesítették a bűnszervezet tagjait. Ezen kívül munkavállalási engedélyeket is szereztek a bordélyházakban és sztriptízbárokban dolgozó nők számára.

A prostitúcióval foglalkozó görög bűnszervezet tagjai Romániából, Lengyelországból, Csehországból és Oroszországból "hozattak be" nőket, akiket hamis személyi okmányok segítségével vittek Görögországba. A nőket sokszor azzal az ígérettel csábították külföldre, hogy ott házastársakat közvetítenek nekik.

A hatóságok szerint a görög banda 8 sztriptízbárt és 12 bordélyházat működtetett Athénban és a főváros környékén, valamint egy sztriptízbárjuk volt Németországban is. Az elfogott gyanúsítottakon kívül a görög rendőrök további 40 embert keresnek még.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!