Kifosztotta a 83 éves nyugdíjas asszonyt, előzetesbe tették

Akt.:
Kifosztotta a 83 éves nyugdíjas asszonyt, előzetesbe tették
© Illusztráció: getty images
Miskolc – A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a nőnek, aki Miskolcon május 13-án délelőtt két gyermekével megjelent egy 83 éves asszony házánál, majd a kapuban arra kérte, hogy pénzt váltson fel neki.

A mit sem sejtő nyugdíjas kihozta a pénztárcáját, melyben 320 ezer forint készpénz volt. Tekintettel arra, hogy csak 20 ezer forintos címletek voltak benne, a pénztárcát visszatette egy szatyorba, majd azt a teraszon található bútor egyik tárolójába tette. Ekkor a hívatlan vendég megkérte az idős nőt, hogy a vele lévő kisfiának hozzon egy pohár vizet, valamint engedje meg, hogy a szintén vele lévő kislánya bemehessen a mosdóba. Miközben bement a házba, a nő a teraszon hagyott pénztárcájából elvett 200 ezer forintot.

A bíróság azért rendelte el az előzetes letartóztatást, mert amennyiben a gyanúsított bűnösségét megállapítják, úgy 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

A gyanúsításban szereplő cselekmények tárgyi súlya mellett a bíróság álláspontja szerint felmerül annak a veszélye is, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a sértett befolyásolásával vagy megfélemlítésével veszélyeztetné a bizonyítást. Továbbá tartani lehet, hogy a gyanúsított újabb bűncselekményeket követne el.

ÉM-SZB