Helyi közélet

2011.06.02. 13:55

Munkahelyteremtés a barcikai kistérségben a svájci alap támogatásával

<p>Kazincbarcika - 200 millió forint keretösszeget kívánnak felosztani három célterület, preferált ágazat pályázói között, akik munkahelyteremtő beruházásaikhoz kapnának ily módon visszatérítendő támogatást.</p>

A támogatott körbe olyan mikro-, kis- és középvállalkozások, egyéni vállalkozók és non-profit szervezetek tartoznak, akik tervezett beruházásaikat a barcikai kistérség területén szándékoznak megvalósítani.

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a kazincbarcikai kistérség néhány települése a Svájci Hozzájárulási Program támogatásával egy fejlesztési programot valósíthat meg. A program részeként az egykori - ma üresen álló - Központi Általános Iskola épületében új Üzleti Szolgáltató Park-ot alakítatnának ki, illetve kapcsolódóan működtetnék a vállalkozásokat támogató pályázati rendszert, mely 2012-ben és 2013-ban nyújtana anyagi jellegű segítséget.

A támogatás tervezett céljairól, a lehetséges kedvezményezettekről és további hasznos tudnivalókról tartanak pénteken délelőtt 11 órától részletes tájékoztatást Kazincbarcikán, az Egressy Művelődési Központ klubtermében. Ide várják mindazokat, akik helyben, vagy a kistérségben vállalkoznak, és fejlesztési szándékkal bírnak.

- G. J. -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában