“Kifordították” a márciust Miskolcon

Miskolc – Kedden délután a Miskolcnak hangja van civil csoport demonstrált Miskolcon.

„Kifordított március” címmel tartott demonstratív megemlékezést tegnap délután a Petőfi téren a „Miskolcnak hangja van” civil csoport. Tyetyák Zoltán, a csoport vezetője azt hangoztatta: „A jelenlegi rezsim nem méltó március 15-e emlékére. Méltatlanok a márciusi ifjak hagyatékára. Önkényuralmi rendszerük ellentétes mindazzal, amiért a márciusi hősök életüket adták”.

„A mi életünket”

„Ők a szabadságunkért áldozták életüket, a jelenlegi rezsim pedig a mi életünket igyekszik feláldozni az önkény­uralom oltárán. Nem kívánunk semmilyen közösséget vállalni ennek a rezsimnek a képviselőivel. Nem veszünk részt az álságos propagandaünnepségükön.”

Saját versét

A beszédek után Horváth Gyula költő saját versét szavalta el, majd a résztvevők a Fidesz miskolci székházához sétáltak, ahol elhelyezték az erre az alkalomra közösen megfogalmazott 12 pontjukat.

ÉM-HE0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s