Kifizetik a dolgozók bérét

Egy zajtai lakos levelében azt vette fel a település polgármesterének, hogy a korábbi nyilatkozatával szemben, sok a faluban a munkanélküli.

Az ok, hogy a cég, melynek a polgármester állítólag társtulajdonosa, és annyira dicsértek, sorra küldi el a dolgozókat munkanélkülire. Már három hónapja nem kaptak az emberek fizetést. Melyik polgármester engedné meg, hogy az állampolgárai a csőd szélére kerüljenek?

A cég valóban tartozott a dolgozóinak, mintegy 30 főnek, melynek egy részét időközben kifizetett – válaszolt a felvetésre Pintye Albert, Zajta polgármestere. 

A gyümölcstermesztéssel, felvásárlással és forgalmazással foglalkozó vállalkozás természetesen nem zárkózik el a bérfizetéstől, de sajnos nekik is jelentős a kintlévősége. Felszámolásról szó sincs, akit elküldtek, azokat se végleg tették. Az információm szerint november elején mindenkinek kifizetik a tartozásukat. A cégnél nem vagyok társtulajdonos (bár lennék). Az igaz, hogy sokat segítettem nekik, amikor idejöttek, s ma is jó a kapcsolatunk a tulajdonossal és a vezetővel. Ugyanakkor, ha mi is bármit kértünk, s teljesíthető volt, a rendelkezésünkre álltak.

Én mint polgármester, megértem az emberek aggodalmát, de nem tudok nyomást gyakorolni a gazdálkodó szervezetre. Tény, korlátozott nálunk is a munkalehetőség, de aki tisztességesen dolgozik, talál elfoglaltságot, különösen most őszi betakarításkor. Nekem is fontos, hogy a lakosságnak jól menjen, az utcákon jókedvű embereket lássak. Viszont szomorú vagyok, mert az olyat, aki hamis néven ír (esetünkben ez történt), vádol, nem tartom tisztességesnek. A 420 lelkes faluban mindenkit ismerek, az utcán, a hivatalban szívesen válaszolok a felvetésekre.

– Dankó Mihály –