Kifelé 2, befelé 4 óra a várakozási idő Röszkén

Két órára csökkent a várakozási idő a röszkei autópálya határátkelő kilépő oldalán. A hazánkba érkezőknek azonban továbbra is négy órát kell vesztegelniük – tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrök továbbra is azt javasolják a Szerbiába utazóknak vagy az onnan érkezőknek, hogy válasszák inkább a tompai, illetve a szerb és magyar állampolgárok a reggel nyolc és délután hat óra között nyitva tartó tiszaszigeti átkelőt.

Az elmúlt hetekben hétvégenként folyamatosan alakult ki kisebb-nagyobb dugó a Nyugat-Európából szabadságra hazatérő török és szerb vendégmunkások miatt a röszkei átkelőnél. Gyakran több órát kellett várni az autósoknak, múlt szombaton pedig kilométeres kocsisorok és hatórás várakozási idő alakult ki. A torlódások miatt a csongrádi rendőrség több ezer szórólapot készítetett magyar, angol, német és szerb nyelven. Ezeken inkább a tompai átkelőt javasolják térképpel együtt és a határon valamint az M5-s benzinkútjain és pihenőin osztják szét. A felhívások egyébként különböző nyelveken a rádiókban is hallhatóak.Sporthírek