Kiesett egy gyermek a sepsiszentgyörgyi kórház ablakán

Vizsgálatot indított a román rendőrség a székelyföldi Sepsiszentgyörgyön annak a három és fél éves kislánynak az ügyében, aki kedden este lezuhant a Kovászna megyei kórház ötödik emeletéről. A gyermeket jelenleg súlyos állapotban ápolják a Brassó megyei kórházban.

Buzsi Andrea, a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán elmondta: a városi kapitányságot kedden késő este riasztotta a kórház egyik orvosa, hogy egy kislány kiesett az ablakon. Az előzetes vizsgálatok szerint az egészségügyi intézmény gyermekosztályára napokkal ezelőtt beutalt három és fél éves pácienst felügyelet nélkül hagyták az asszisztensek. A kórház ötödik emeletének folyosójára kiszabadult gyermek eddig ismeretlen okok miatt felmászott az ablakba, majd a vasrácsok között kibújva lezuhant a második emelet teraszára.

A súlyos zúzódásokat és töréseket szenvedett kislány jelenleg eszméletlen állapotban fekszik a brassói kórházban. A rendőrség munkahelyen elkövetett hanyagság bűncselekményének gyanújával indított nyomozást az ügyben.

Romániában idén már volt példa hasonló tragédiára. Két hónappal ezelőtt az ország észak-keleti felében fekvő Suceava ((szucsava)) város kórházának ablakából ugyancsak egy hároméves gyermek zuhant ki, akinek életét már nem tudták megmenteni az orvosok.