Kieselbach-könyvbemutató Berlinben

Szerdán tartották a német fővárosban Kieselbach Tamás művészettörténész modern magyar festészetet ismertető albumának bemutatóját. Az impozáns, kétkötetes mű 2.500 hazai alkotást vonultat fel.

A berlini Martin-Gropius-Bau, a német főváros egyik legszebb múzeuma volt a házigazdája szerdán délután Kiselbach Tamás budapesti galerista és művészettörténész könyvbemutatójának – jelentette a Független Hírügynökség helyszíni tudósítója. A modern magyar festészet 2.500 alkotását ismertető, két kötetes album a Nicolai Verlag (Nicolai Kiadó) gondozásában kerül októberben a boltokba. Az első, 650 oldalas rész az 1892-től 1919-ig tartó korszakot öleli fel, míg a második, 840 oldalas kötet 1919-től 1964-ig prezentálja hazánk pikturáját. Az összesen 11 kilogrammos, gyönyörű dupla album 248 eurós áron (60 ezer forint) speciális, műértő/gyűjtő publilumot céloz meg a német nyelvterületen.

A Dalos György író és Gryllus Dorka színésznő közreműködésével megrendezett Kieselbach-könyvpremieren elhangzott, hogy a modern magyar festészetre koncentráló ízléses album célja, hogy Nyugat-Európában megismerhesse a közönség a magyar irodalommal, fotográfiával, zenével azonos nemzetközi rangot érdemlő hazai festészetet. A “Die Moderne in der Ungarischen Malerei” című színes album az első ilyen átfogú mű a honi képzőművészet ezen ágáról – hansúlyozta szerda délután Berlinben Kieselbach Tamás.Sporthírek