Kiemelték a Tiszába esett kamiont – a hídról és a partról is csörlőztek

A hídról és a vízpartról, daruval és csörlőkkel összedolgozva tudták kiemelni a tűzoltók a szerdán délelőtt Tiszafürednél a Tiszába zuhant kamion-pótkocsit. A mentés délután négy órakor sikeresen véget ért, előtte azonban teljesen le kellett zárni a Tisza-hidat, amiről a kamion korábban lezuhant.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a Tisza-híd korlátját átszakítva a folyóba esett egy kamion Tiszafüred mellett szerdán délelőtt. A nyergesvontató vezetőjét a mentők kórházba szállították. A kamion fülkéje a vízpartra, a pótkocsi – ami egyébként üres volt – a vízbe esett. Az érintett folyószakaszon a több órán át tartó mentés idejére hajózási zárlatot kellett bevezetni és egy időre teljesen le kellett zárni a hidat is.

A vízen a Tisza-tavi Vízimentők, illetve a Mentor Vízimentő Egyesület hajói és a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrhajói biztosították a mentést. A kamion pótkocsija eltorlaszolta a közeli kikötő bejáratát és a Tisza tó két része közötti átjárást. A kiemeléshez szükséges nagy teljesítményű daru kora délután érkezett a helyszínre.

Tóth-Fekete Zsolt, a Tisza-tavi Vízimentők elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a mentésben résztvevők délután négy óra körül végeztek a munkával. A nagy teljesítményű darut végül a hídon telepítették meg, a partról pedig csörlőkkel segítették az kiemelést. A kamion vezetőfülkéjét, ami a partra esett, már korábban eltávolították. A pótkocsi kimentése után az útzárat és a hajózási zárlatot is feloldották.Sporthírek