Kiemelték a bombát a Margit hídnál – megindult a közlekedés

Nem sokkal egy óra előtt kiemelték a Dunából a Margit híd Budai hídfője alatt korábban talált bombát a tűzszerészek. Ezzel egyidőben megindult a közlekedés is a környéken és átadták a hídat a forgalomnak. A bombáról megállapították, hogy egy FAB 250-es szovjet, romboló bomba, amelynek feltehetően a becsapódáskor eldeformálódott az orr-gyújtószerkezete. Mivel más gyújtószerkezet nem volt benne, így a szerkezet nem is robbanhatott volna fel. A tűzszerészek hajóval szállítják az újpesti hadikikötőbe, majd később a központi megsemmisítő helyre.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, dél körül, egy második világháborús, 250 kilogrammos bomba kiemelése miatt lezárták a Margit hídat és környékét. A kiemelés idejére a gyalogos és autós forgalom mellett a BKV járatai sem közlekedhettek arra. A rendőrség és a polgári védelem kiürítette a Bem rakpart 54-55. szám alatti lakóház egy lépcsőházát. A 32 ember igénybe vehette volna az ideiglenesen kialakított befogadó-állomást a Csík Ferenc Általános Iskola és Gimnázium épületében, de végül erre nem volt szükség. Mivel a lakókat előző nap már tájékoztatták az eseményekről, így a kiürítés probléma mentes volt. A kiemelés idejére lezárták a hídra vezető utakat is, illetve a Margitsziget Stadion felőli részét és a Bem rakpart érintett szakaszát.

Nagy Katalin, a Magyar Honvédség Tűzszerész és Hadihajós Zászlóaljának sajtótisztje a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a bombát végül egy óra előtt kiemelték a vízből. Egy FAB 250-es, szovjet romboló bombáról van szó, melynek orr-gyújtószerkezete a becsapódáskor eldeformálódhatott. Más gyújtószerkezet nem volt benne, így nem is volt robbanóképes. A bombát hajóval az újpesti hadikikötőbe szállítják, majd később a központi megsemmisítő helyre viszik.Sporthírek