Kiemelt ügyfelek felelősségét is firtatják a K&H-botrányban

Személyesen találkozott kedden egymással Kulcsár Attila és Rejtő E. Tibor, a K&H Bank volt vezérigazgatója. A Gerbaud cukrászdánál futottak össze, néhány percig beszélgettek, de azt nem tudni, miről – írja a Népszava.

A lap úgy tudja nincs jogi akadálya annak, hogy találkozon egymással a brókerbotrány két vádlottja. Közben szakértők azt állítják, hogy a sikkasztási ügyben más felelősök is lehetnek a vádlottakon kívül.

Az eljárás alatt tőkepiaci szakértők véleményét is kérték a hatóságok. Ezek szerint elképzelhető, hogy a botrányért a banki vezetők mellett a K & H Equities könyvvizsgálója és a kiemelt ügyfelek is felelősök lehetnek.

A könyvvizsgáló azért lehet hibás, mert a brókercég nyilvántartása egyáltalán nem felelt meg a számviteli törvény előírásainak, és ezeket a hiányosságokat nem tárta fel, bár megtehette volna. A kiemelt ügyfelek pedig a szakértők szerint azért lehetnek felelősek, mert hamis adásvételi szerződéseket írtak alá – annak ellenére, hogy ők az átlagnál elvileg jobban ismerik a tőkepiaci szabályokat.