Kiemelt jelentőségűek a miskolci északi elkerülő út hatósági ügyei

Budapest, 2012. október 15., hétfő (MTI) – Kiemelt jelentőségűvé nyilvánítja a kormány azokat a közigazgatási hatósági ügyeket, amelyek a Miskolcot északról – az M30-as gyorsforgalmi út és a 26-os főút között – elkerülő út második ütemének részét képező beruházásokkal függenek össze – az erről szóló rendelet a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg.

A kormányrendelet megnevezi a nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű beruházást, meghatározza az első és másodfokon eljáró hatóságokat, továbbá kijelöli az útügyi és vízjogi építési engedélyezési és a környezetvédelmi hatósági eljárásokban közreműködő szakhatóságokat.

A borsodi megyeszékhely északi elkerülő útja megépítésének második ütemével összefüggőnek kell tekinteni mindazokat a közigazgatási hatósági ügyeket, amelyek a beruházás megvalósításához, használatbavételéhez és működéséhez közvetlenül szükségesek – olvasható a rendeletben.

A csaknem hat kilométer hosszú, kétszer egy sávos út kivitelezése több mint félmilliárd forintba kerül, a beruházás 85 százalékát európai uniós forrás fedezi – írta korábban az Észak-Magyarország.