Kiemelkedő idegenforgalmi évet zárt Gyula

Jó évet zárt Békés megye idegenforgalmi központja Gyula. A meleg nyár több milliós többlet bevételt hozott a tavalyi évhez képest, a szezonnak pedig a megszokottól eltérően még mindig nincs vége – hangzott el szerdán Gyulán, a szeptember végén kezdődő Várkerti Vigasságok sajtótájékoztatóján.

Az önkormányzat a tavalyinál milliókkal több idegenforgalmi bevétellel és helyi iparűzési adóval számol idén – mondta el Perjési Klára a város polgármestere, kiemelve: a szezonnak még nincs vége, a szállodák foglalásai alapján ugyanis az őszi hónapokban is fél házzal számolnak, ez pedig a tavalyinál több turistát jelent a Békés megyei fürdővárosban. A polgármester szerint a jó szezon a forró nyárnak, és annak köszönhető, hogy a magyar turisták idén inkább itthon nyaraltak és nem külföldön.

Szeptember kiemelt rendezvénye lesz a Várkerti Vigasságok gasztronómiai és kulturális fesztivál, melyet idén először rendeznek meg. A rendezvény célja, hogy a Gyulára látogatók megismerjék a magyar biotermékeket, az őshonos magyar állatok húsából – racka, cigája, mangalica, szürkemarha – készült ételeket – mondta a rendezvényt szervező cég ügyvezetője, Bora Imre. A szeptember 21-én kezdődő három napos fesztiválon főzőversenyek és bemutatók lesznek. A kulturális programok közül szeptember 21-én az istván a király rockopera bemutatóját emelték ki a szervezők Vikidál Gyulával és varga Miklóssal a főszerepekben, valamint a szeptember 23-án sorra kerülő Boban Markovic Orkestar – Palya Bea koncertet.