Kiegyenlített, pont nélküli csata

Idegenben szerepelt vasárnap este az MJJSE a jégkorong Mol Ligában.

Felemás előjelekkel várták a Macik a vasárnapi, Vasas elleni rangadót. A jó hír az volt, hogy Derton ismét játékra jelentkezett, így ő tagja volt a jégre lépő keretnek. Ugyanakkor Láda Péter a pénteki Fradi-meccsen szerzett combizomsérülése miatt nem állhatott Bob Dever vezetőedző rendelkezésére.

Az első harmad elején jól kezdett az MJJSE: a 2. percben Bartzen centerezett a kapu mögül, Bonar azonban fölé lőtt. Mezőnyjátékkal teltek a következő percek, igazán nagy helyzet nélkül. A 12. percben Láda Balázs és Maszlov különbözött össze, dulakodásuk miatt mehettek a büntetőpadra. Ugyanez a sors várt Popovicsra, aki minden ok nélkül, a pálya másik részéről sietett oda bunyózni egykori társaival. Az emberelőny alatt Bartzen eresztett meg egy nagy bombát a kék vonalról, de Rajna ezúttal is a helyén volt. A 13. percben felgyorsultak az események. A Vasas egy szépen kijátszott háromszögelés után az üres kapuba sem tudott betalálni, az ellentámadásból viszont Bartzen átadásából Sijka nagyon okos gólt lőtt (0-1). A 16. percben Duschek pár másodperc leforgása alatt kétszer is nagyot védett. Ekkor egy kis gond adódott a pályával, ugyanis kiszakadt egy darab jég a palánk mellől. A miskolci kispadról adtak be jeget és vizet, majd 2-3 perc múlva a műszakiak is megjelentek, hogy rendbe hozzák a hibát. A 17. percben Maszlov tesztelte Duscheket, de a miskolci kapus nem kapitulált, csakúgy, mint két perccel később Berta közeli próbálkozásánál. A miskolci szurkolók 50 fős különítménye remek, már-már otthoni hangulatot teremtett, végig hangosan dobolva, dudálva, kiabálva bíztatva a Macikat.

Egyenlített a Vasas

A második harmad gyors „ütésváltással” indult. A 20. másodpercben Svasznek nagy lövésébe állt bele Bartzen, tíz másodperc múlva viszont Sijka ugorhatott ki, de egy védő szorításában nem tudott elég erőt beleadni a lövésbe, így Rajna mammuttal kitolta a lövést. A 22. percben Gröschl ütötte le Gőzt, és mehetett egy kicsit pihenni a büntetőpadra, de az előnyt nem tudták gólra váltani a Macik. A 24. percben Rafaj centerezett, Saluga azonban nem tudta bekotorni a korongot a kapuba. Két perccel később Hüffner kínálta meg a kék vonalról Duscheket, ám ő biztosan fogta a pakkot. A 29. percben emberelőnyben egyenlített a Vasas: Hüffner lőtte ki a bal felső sarkot (1-1). A 33. percben egy szóló után Duschek védett nagyot.

A harmadik harmad elején egy hihetetlenül balszerencsés gólt kaptak a Macik. A 42. percben emberhátrányban a vendégek harmadában már-már úgy tűnt, hogy a miskolciak megszerzik a korongot, amikor a védő botja eltört, a pakk Gergely elé került, aki kilőtte a jobb alsó sarkot (2-1). A 47. percben Saluga kapott jó passzt a támadó kék vonalnál, belépett a harmadba és lőtt, de Rajna védett. Az 52. percben emberelőnyben játszottak a Macik, amikor a támadóharmadban eladták a korongot, Sabol kiugrott és szóló végén mattolta Duscheket (3-1). Az 58. percben Derton lőtte át Rajnát, ugyanis a korong a kapust érintve került a hálóba (3-2). Az utolsó két percben Bob Dever lehozta Duscheket, ám nem sikerült kiegyenlíteni.

A Jegesmedvék kedden 18 órától az Újpest vendégei lesznek.

ÉM-HSZ


JEGYZŐKÖNYV

Vasas – Miskolci Jegesmedvék 3–2 (0–1, 1–0, 2–1)
Budapest, 500 néző. V: Kincses, Bedő, Juhász.

Vasas: Rajna – Kangyal, Svasznek, Szappanos, Pavlis (1), Sabol 1, Szajbert K., Szirányi (1), Gergely Cs. 1 (1), Berta, Gröschl, Hüffner 1 (1), Sille, Somogyi, Virág Cs., Maszlov, Fodor Cs., Popovics, Hardi, Kiss (k). Edző: Risto Kurkinen.
MJJSE: Duschek – Derton 1, Gőz B., Saluga, Rafaj, Dubek, Láda B., Urbán, Bonar (1), Sijka 1 (1), Bartzen (2), Budai, Szilágyi, Korpos, Kis A., Gyenes (k). Edző: Robert Dever.

Kiállítások: 12 perc, ill. 8 perc.

Risto Kurkinen: – Kiegyenlített mérkőzés volt, igazi presztízscsata. Kicsit fáradtabban kezdtünk, de aztán a végére négy sorral játszva volt egy kis fizikai előnyünk.
Robert Dever: – Nagyon csalódott vagyok, mert elég jól játszottunk ahhoz, hogy nyerjünk. Fortuna teljesen elpárolt tőlünk, elég ha csak a balszerencsés második kapott gólra gondolok. Próbáltunk nyomni, de nem tudtunk fordítani. A ma este minket elkísérő szurkolóink elképesztőek voltak, az egész csapat nevében köszönöm, hogy végig buzdítottak bennünket.