Kiégett egy családi ház Ipolytarnócon

Kiégett egy családi ház vasárnap a kora esti órákban a Nógrád megyei Ipolytarnócon. Az öttagú család bent volt az épületben, amikor a tűz keletkezett – feltehetően elektromos zárlat történt.

Szabó Tibor, Ipolytarnóc polgármestere a Független Hírügynökségnek elmondta: a szerencsétlenül járt család sercegésre lett figyelmes. Lekapcsolták az automatát, de addigra már lángok csaptak fel a betonalapra tett faszerkezetű épületben. A család kimenekült, senki sem sérült meg, a lángokat a salgótarjáni tűzoltók fékezték meg végül.

Leégett a családi ház teljes tetőszerkezete, a tűz, illetve az oltás következtében tönkrementek a háztartási gépek, használhatlanná váltak a bútorok is. A családot ismerősök fogadták be éjszakára.

Szabó Tibor közölte: a százmillió forinttal gazdálkodó település eladósodott, évek óta az önhibájukon kívül működésképtelen önkormányzatoknak nyújtott alapból működnek, így a hajléktalanná vált családnak nem tudnak segítséget nyújtani. A férjet egészségi állapota miatt korábbannyugdíjazták, a feleség az önkormányzat alkalmazásában álló közmunkás, egébként is nehéz a megélhetésük. A falu gyűjtést rendez a bajba jutott családnak, bútort, ruhaneműt, háztartási gépeket és a ház helyreállítához bármilyen segítséget szívesen fogadnak.