Kiégett egy busz Pécsett – a polgármester a buszok átvizsgálását kéri

A buszok átvizsgálást kéri a Pécsi Közlekedési Zrt.-től Pécs polgármestere. Pénteken reggel ugyanis kiégett egy menetrendszerinti járat a belvárosban. Páva Zsolt hivatalos levélben kérte a céget, hogy készítsen átfogó, részletes beszámolót az esetről, továbbá számoljon be arról, hogy rendelkezett-e az autóbusz biztosítással, és milyen műszaki állapotban volt.

Emellett a polgármester arra kérte a cég vezérigazgatóját, hogy haladéktalanul indítson vizsgálatot, és tájékoztassa arról, hogy a hasonló típusú autóbuszokkal történhet-e ilyen baleset.

Páva Zsolt az autóbuszmegállót is áthelyeztetné, ahol a busz kiégett. Ez szerinte többek között azért indokolt, mert a buszmegálló közvetlen szomszédságában működő orvosi rendelőkben dolgozó orvosokat, betegeket zavarja a buszforgalom és az ezzel járó zaj, egyes vizsgálatokat pedig éppen emiatt máshol kell elvégezniük.

Péntek reggel percek alatt teljesen kiégett egy menetrendszerinti busz Pécsett. Senkinek sem esett baja, az égő busz melletti kórház néhány kórtermét azonban ki kellett üríteni. A kórház több ablaka berobbant, az épület kormos lett.