Kiegészítést rendelt el az ügyészség a Fidesz feljelentése ügyében

Feljelentés-kiegészítést rendelt el a Fővárosi Főügyészség a Fidesz frakcióvezető-helyettesének múlt pénteki feljelentése ügyében. Morvai Attila, a Független Hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy az ügyészség a rendelkezésre álló adatok alapján nem tudta eldönteni, elrendelje-e a nyomozást vagy sem. Az ügyészségnek a feljelentés-kiegészítés elrendelésétől, azaz péntektől számított 15 napon belül kell ezt eldöntenie.

Az ellenzéki párt szerint Szilvásy György kancelláriaminiszter az elmúlt egy hónap alatt számos változatban beszélt arról, hogy szélsőséges csoportok állami vezetők elleni támadásra és középületek elfoglalására készülnek, valamint meg akarják zavarni a március 15-i nemzeti ünnepet.

Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese korábban azt mondta: úgy vélik, véget kell vetni a hisztériakeltésnek. Ha valósak azok a terrorfenyegetésről szóló információk, amelyekről Szilvásy György kancelláriaminiszter korábban beszélt, akkor meg kell indítani a büntetőeljárást. Ha azonban nem bizonyosodnak be az állításai, egyértelművé válik, hogy a kormány csak el akarta venni a szabad március 15-ét az emberektől, és el akarta terelni a figyelmet a megszorító intézkedésekről.

A Fidesz ezért tett feljelentést egy hete államellenes és terrorcselekmények előkészülete miatt ismeretlen tettesek ellen Kovács Tamás legfőbb ügyésznél.