Friss hírek

2009.05.30. 05:47

Vasárnaptól újra az autósoké a Szabadság híd

<p>Szombat reggel kilenc órakor újra birtokba vehetik a Szabadság hidat a budapestiek - bár az első napon még nem lehet kocsival áthajtani a hídon. Május 30-án éjfélig csak a gyalogosoké és bicikliseké lesz a Szabadság híd, de Pünkösd vasárnaptól az autósok is használhatják az átkelőt. Kisebb munkálatok folynak majd az átadás után is, ez azonban nem befolyásolja a közlekedést. A 47-es és 49-es villamos már 2008 decembere óta közlekedik a hídon.</p>

A Szabadság híd átadása után, a 4-es metró építése miatt továbbra is korlátozásokra kell számítaniuk a Vámház körúton a Belváros és az Üllői út irányába közlekedőknek. Az ősszel zárófödém kerül majd a Kálvin téri állomásnál lévő nyitott gödörre, ez enyhíti majd a korlátozásokat - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

A korlátozások miatt május 31-től is csak azoknak az autósoknak javasolják a megújult Szabadság híd használatát, akik a pesti oldalon a híd közelében lévő úticélt keresnek, vagy onnan indulnak. Az építkezések miatt csak a Kálvin tér előtti Lónyai utcai kereszteződésig lehet eljutni, onnan csak jobbra lehet kanyarodni. Az év végéig a Kálvin téren sem a Kiskörút, sem az Üllői út irányába nem lehet továbbhaladni. Az alsó rakpartra és onnan a kapcsolat közvetett módon biztosított lesz - áll a közleményben.

A Szabadság híd mellett a környék is megújul. Az V. kerületi városfejlesztési program keretében a Kálvin tértől egészen a Szabadság térig lesznek felújítások. Az érintett útszakaszok új, minőségi útburkolatot kapnak. Itt is forgalomkorlátozásokra kell számítani: az előkészítő munkák miatt már április 6-tól lezárták az Október 6. utcát. Megújul a Kecskeméti utca is: itt június 20-ig forgalomkorlátozás, ezután pedig teljes lezárás várható a nyári időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!