Kié a temető? – RTL Klub Híradó

A halottaskocsi már nem tudott bejutni a mogyoródi református temetőbe, miután egy vállalkozó körbekerítette a sírkertet. A temető ugyanis az egyházé, de a körülötte lévő terület a vállalkozóé. Ő pedig mindössze a saját földjét szerette volna megvédeni a kerítéssel, amit egyébként miután stábunk ottjárt, részben lebontott. Az önkormányzat, az egyház és a vállalkozó közötti vita azonban ezzel nem ért véget – számolt be az RTL Klub Híradója.

A vállalkozónak több megoldási javaslata is volt már, de állítása szerint egyiket sem fogadták el. Az út része annak a közel 2,5 hektáros területnek, amelyet 5 éve vett meg egy vállalkozó. A vita azóta tart. A férfi húsvét után ezért körbe kerítette a területet. Így azonban, ha temetés lenne, nem tudnák megtartani.

A vállalkozó kamerák előtt barátságosan fogott kezet a lelkésszel. A megoldáshoz azonban évek óta nem kerültek közelebb. A vállalkozó ügyvédje szerint nem ők tehetnek arról, hogy az ügy bíróságra került. “Sajnáljuk, hogy per van az önkormányzattal, az egyházzal, de eddig minden ajánlatunkat elutasították” – közölte az ügyvéd.

A cég, ahogy a tulajdonos fogalmazott: jelképes összegért aszfaltos utat akart építeni a temetőhöz. Erre az egyháznál és az önkormányzatnál is azt mondják, nincs pénz.