Kidobta az autóból a dohányt menekülés közben Ricsénél

Kidobta a dohányt menekülés közben - illusztráció
Kidobta a dohányt menekülés közben - illusztráció
Miskolc, Ricse – Kilométereken át követtek egy igazoltatás elől menekülő orgazdát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Az autós miután az egyik határmenti faluban meglátta az út mellett álló pénzügyőröket, megfordult és nagy sebességgel elindult Cigánd irányba.

A NAV pénzügyőrei éppen egy autóst igazoltattak a Borsod megyei Ricsén, amikor észrevették, hogy tőlük mintegy 20 méterre hirtelen lefékez, majd megfordul egy fehér autó és nagy sebességgel elindul a másik irányba, Cigánd felé. A pénzügyőrök utánamentek és próbálták megállítani. A fény- és hangjelzés ellenére azonban az autós tovább száguldozott. Sőt, útközben egy fekete nejlonzsákot is kidobott az ablakon, amit a pénzügyőrök felvettek az út mellől. Végül néhány kilométer után az autós megállt és feladta magát.

A fekete zsákban 5 kilogramm vágott dohány volt, amit a 26 éves nő állítása szerint saját fogyasztásra vásárolt Ricsén.

A nő ellen orgazdaság miatt indított eljárást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – tájékoztatta a Borsod Online-t Varga Zoltán, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Főigazgatóságának sajtóreferense.