Kicsit hosszabb a vizsgaidőszak

Bár az általános és középiskolákban még tart a nyári szünet, a Miskolci Egyetem hallgatói már megkezdték a komoly munkát. Az új tanév ugyan még nem nyílt meg, de a héten kezdetét vette az augusztusi vizsgaidőszak.

A vizsgaidőszak hosszabb, a képzések száma kettővel kevesebb a Miskolci Egyetemen.

Miskolc – Bár az általános és középiskolákban még tart a nyári szünet, a Miskolci Egyetem hallgatói már megkezdték a komoly munkát. Az új tanév ugyan még nem nyílt meg, de a héten kezdetét vette az augusztusi vizsgaidőszak, ami egészen a hónap utolsó napjáig tart. Mint dr. Szűcs István tanulmányi rektorhelyettestől megtudtuk, ez a nyár végi vizsgaidőszak kicsit hosszabb, mint az elmúlt években. Ennek oka pedig az, hogy a tavaszi vizsgázási lehetőség egy héttel rövidebbre sikerült az IGIP és a SEFI nemzetközi mérnökszervezetek tudományos konferenciája miatt. Így most sokkal több diák ad számot tudásáról ezekben a napokban, mint az elmúlt években ilyenkor. 

Nagyobb érdeklődés

Augusztus közepén lezárult a pótfelvételi jelentkezési határideje. Dr. Szűcs Istvántól megtudtuk: az idén nagyobb volt az érdeklődés, mint tavaly, akkor 539-en, most 584-en adták be jelentkezésüket augusztusban. Ennek ellenére mégsem sikerül minden szakot elindítani az intézményben, épp a jelentkezők csekély száma miatt. Nem indul az anglisztika levelező a Bölcsészettudományi Karon, és nem sikerült beindítani a gépipari szakasszisztens felsőfokú szakképzést sem a Gépészmérnöki és Informatikai Karon. Pedig ez utóbbi képzésre államilag finanszírozott lett volna, és a két év alatt olyan szakemberek kerültek volna ki az egyetemről, akik a munkaerőpiacon nagyon keresettek, fűzte hozzá az egyetemi vezető.

Változik a pontszámítás 2008-ban [.pdf – 28KB]