Kicsiny falum ott születtem én: na de mennyien?

Akt.:
Pálházai életkép
Pálházai életkép - © Fotó: Bujdos Tibor
Borsod-Abaúj-Zemplén megye – A KSH szerint Magyarországon 3181 település van, ahol összesen 9.855.571-en éltek, vagyis bőven tízmillió alatt van az ország lélekszáma. Most megnézheti, hogy január elsején mennyien éltek egy adott településen, a fővárostól kezdve a legkisebb faluig bezárólag. Nyomás böngészni!

Borsod-Abaúj-Zemplén második legnagyobb városában, Ózdon, még 33 ezren élnek, ami mindenképpen meglepetés a kivándorlást figyelembe véve. A harmadik helyen Kazincbarcika áll, majd 28 ezer fővel, ami a BorsodChem miatt nem is csoda, alig változott az elmúlt években a lakosság száma.

Érdekes, hogy Szerencs már nem nagyon ostromolja a tízezret, alig kilencezren élnek a járási székhelyen, de a megyénkben található 28 város közül 20 is tízezer alatti. Kuriózum a megyében Pálháza, ami az ország legkisebb és legészakibb városa, ott mindösszesen 1060-an élnek.

Ha kíváncsi arra, hogy településén mennyien élnek, akkor kattintson egyet a KSH táblázatáért:

– BOON –


Ez van

Maradni, menni – nemcsak elméleti kaland, hanem valódi lehetőség. Van az a szint, amikor már nem érdemes várni – nincs mire maradni. Bujdos Attila írása. tovább »

Tovább fogyott Miskolc – Már 160 ezren sem élnek a városban

Miskolc – Százhatvanezer alá csökkent Miskolc lélekszáma a KSH adatai szerint, harmincöt év alatt eltűnt a városból mintegy negyvennyolcezer ember. tovább »
hirdetés
hirdet�s