Kicsi vőfélyek Arnóton

Az arnóti vőfélytalálkozón
Az arnóti vőfélytalálkozón - © Fotók: Ádám János
Arnót – A Fölszállott a páva zsűritagja értékelte az általános iskolások vőfélyversenyét.

A Kárpát-medence magyar nyelvterületén még nem volt általános iskolások számára vőfélyverseny, az arnóti önkormányzat viszont megrendezte, amit dr. Üveges István polgármester kezdeményezett a község lakodalmas hagyományőrzése céljából.

Ketten álltak a dobogóra

– Első alkalommal rendeztük meg az „Eladó a mennyasszony! – Nagyvőfély kerestetik!” című versenyt a III. Megyei Lakodalmas Nap és V. Vőfélytalálkozó keretében, a kormány támogatásával, pályázati forrásból. A Fölszállott a páva televíziós vetélkedőből dr. Agócs Gergely néprajzkutató vállalta a zsűrielnökséget, akihez más neves zsűritagok mellett dr. Tóth Arnold, a miskolci Herman Ottó Múzeum igazgatója csatlakozott – osztotta meg lapunkkkal az információt a polgármester.

Az első díjat az öltözék, az elmondott versek, játékok színvonala alapján megosztva, ketten szerezték meg. Engi Balázs, az ongai Görgey Artúr Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola és Balogh Patrik, a Bodrogkeresztúri Eötvös József Általános Iskola tanulója. Balázs édesanyja elmondta, fia több versmondó versenyt nyert, de hasonló örömben még nem volt része.

Patrik anyukája gyermeke bábos, farsangi és szereplési tapasztalataira vezette vissza a sikert.

ÉM-DA


Egy korábbi rendezvény látványos pillanata
Arnót - Harmadik alkalommal rendezik meg a Borsodi Lakodalmas Napot, ötödször pedig a vőfélytalálkozót Arnóton. A rendezvény október 13-án, szombaton délután 1 órától lesz a település általános iskolájának tornatermében és aulájában. – A Kárpát-medence minden szegletéből, Délvidékről, Erdélybő...