Kibelezte a cellatársa

Akt.:
Kibelezte a cellatársa
14 órával a börtönlázadás után egy félbevágott férfi holttestét találták meg, a szerveinek viszont nyoma veszett.

A lázadás a Kalifornia Állami Börtönben történt. Az eset után megtalálták Nicholas Anthony Rodriguez holttestét, de a szerveinek nagy része hiányzott. A 24 éves rabot még májusban ölték meg, az eset körülményeit biztonsági okokra hivatkozva csak most hozták nyilvánosságra. Terry Thornton, a börtön szóvivője egyelőre nem tudott további részletekkel szolgálni, még nincs vádlott. A vizsgálat még folyik, most azt próbálják bizonyítani, hogy a lázadást azért generálták-e, hogy a férfit kibelezzék vagy azért, hogy a holttestet eltüntessék.

A férfi 46 éves, gyilkosságért életfogytiglanra ítélt cellatársa jelenleg az egyetlen gyanúsított. Mivel ebben a börtönben tartják fogva a legveszélyesebb embereket, drog, alkohol és fegyver is gyakran előkerül a cellákból. Hiába ellenőrzik folyamatosan a rabokat, ilyen esetek is megtörténhetnek.

Rodriguez holttestét május 4-én, helyi idő szerint 9:30-kor találták meg. 14 órával azután, hogy egy 58 főből álló csoport verekedni kezdett (3 rab és 1 börtönőr sérült meg, 1 fegyvert lefoglaltak). A boncolás azt állapította meg, hogy az áldozat alkoholt fogyasztott és a fejébe valamilyen hegyes, csillag alakú tárgyat szúrtak.

The prison where Rodriguez was killed