Kibányásszák a sajószentpéteri gyémántot

Kibányásszák a sajószentpéteri gyémántot
Sajószentpéter – “Keresünk. Kutatunk. Gyémánttá csiszolunk…” – erősítik a szakmai feltételrendszert.

Kibányásszuk a gyémántot, azaz felkutatjuk a tehetségígéreteket, megadjuk nekik a lehetőségeket és nem hagyjuk, hogy elkallódjanak a sajószentpéteri gyerekek, mert ebből a folyamat végén maga a város is profitál majd– hangsúlyozta dr. Faragó Péter polgármester a tehetséggondozó projekt szerdai nyitó rendezvényén. Ehhez azonban arra is szükség van, hogy a felújított bölcsődéket, óvodákat, iskolákat, szociális otthonokat, orvosi rendelőket működtetni tudjuk, és az sem mindegy, hogy milyen színvonalon– jelentette ki a városvezető.

A Sajószentpéteri Központi Általános Iskola (SKÁI) szeptember 9-én tartotta ugyanis a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében megvalósuló,  Országos Tehetségsegítő Hálózat kialakítása – Magyar Géniusz Integrált Tehetségsegítő Program támogatása „Keresünk. Kutatunk. Gyémánttá csiszolunk…” A tehetséggondozás szakmai és infrastrukturális feltételrendszerének fejlesztése, kapcsolatrendszerének erősítése Sajószentpéteren elnevezésű projektjének nyitó rendezvényét a Sajószentpéteri Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában.

A tehetséggondozás hagyományai Sajószentpéteren címmel Perényi Barnabás, a Sajószentpéteri Központi Általános Iskola igazgatója fejtette ki álláspontját. „Keresünk. Kutatunk. Gyémánttá csiszolunk…”A tehetséggondozás szakmai és infrastrukturális feltételrendszerének erősítése Sajószentpéteren  címmel pedig Paróczayné Kmeczkó Ildikó, a Sajószentpéteri Központi Általános Iskola projektmenedzsere tartott vitaindítót. Tehetséggondozás Magyarországon 2010-ben címmel dr. Balogh László, a Magyar Tehetséggondozó Társaság elnöke, a Debreceni Egyetem Pszichológiai Tanszékének professzora tartott előadást. Végezetül kérdések és válaszok hangzottak el. A 2011. július 31-én befejeződő – a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében működő– projekt egyébként 100 százalékban az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alapból és a hazai központi költségvetési irányzatból, vissza nem térítendő támogatás formájában valósul meg, aminek összege 9 millió 284 ezer forint.

ÉM-BGY