Vegyész RC: Egyben tartanák a csapatot, viszont erősítésre is rászorul az ezüstérmes

Kazincbarcika - Lehet, hogy nemcsak a Challenge Kupában, hanem a MEVZA-ban is indul a Vegyész RC.

Kazincbarcika - Lehet, hogy nemcsak a Challenge Kupában, hanem a MEVZA-ban is indul a Vegyész RC.

A múlt szombaton megrendezett évzáróval hivatalosan is pontot tett a 2015/2016-os szezon végére a Vegyész RC-Kazincbarcika NB I-es férfiröplabda-csapata, amely az előző pontvadászatban a második helyen végzett, miután a fináléban elvérzett a Kaposvárral szemben. A KSK-csarnokban lebonyolított eseményen a játékosok, illetve a stáb tagjai mellett megjelentek a támogatók, szponzorok (kazincbarcikai önkormányzat, Donauchem, Robinson Tours) képviselői is.

– Hosszú út vezetett idáig, hogy újra ilyen nagy sikert ünnepelhetünk – fogalmazott Kárpáti László, a Vegyész RC elnöke. – Szeretném megköszönni valamennyi támogatónknak a segítséget: az önkormányzatnak, amely a költségvetésünknek körülbelül a kétharmadát biztosítja, a Donauchemnek, amely két éve kiemelt szponzorunk, s remélem, hogy rászolgáltunk a további bizalomra, továbbá a Robinson Toursnak, illetve mindenkinek, aki bármiben, bármilyen formában mellettünk állt.

Beszáll a szövetség

Arról már néhány napja írtunk, hogy a VRCK a bajnoki ezüstéremmel jogot nyert a Challenge Kupában való indulásra, új fejlemény, hogy a klub el is küldte a nevezését a nemzetközi szövetséghez.

– Ez az indulás ró ránk azért pluszköltségeket, ám ezeknek a nagy részét átvállalja a Magyar Röplabda Szövetség – folytatta Kárpáti László. – Ezenkívül fontolgatjuk, hogy beadjuk a jelentkezésünket a Közép-Európa Kupára, a MEVZA-ra, itt a nevezési határidő június 13-a. A tervek szerint két csoportba osztanák az indulókat, akik tornarendszerben küzdenének és majd az első kettő-kettő jutna a Final Fourba.

A keret összetételéről az alábbiakat jegyezte meg a klubirányító:

– A cél az, hogy évről évre fejlődjünk és ha lehet, tartsuk egyben a garnitúrát, de egy-két erősítésre természetesen szükség van – árulta el Kárpáti László. – A hazai bajnokságban letettük a névjegyünket, szeretnénk ugyanezt a nemzetközi porondon is, ugyanakkor nem vagyunk türelmetlenek, mert az építkezés elején, jó esetben a közepén tartunk. A hét második felében elkezdjük a tárgyalásokat a játékosokkal, bízunk abban, hogy június második hetére ezeket le is tudjuk zárni.

Hathetes felkészülés

A Vegyész RC első embere az Észak-Magyarországnak azt is elárulta: a vezetőedző marad Toma Sándor.

– A három válogatottkeret-tag nem volt velünk az utóbbi napokban, de a többiek együtt készültek – sorolta a barcikai tréner. – A bajnokság utánra terveztünk három, 4-4 hetes ciklust, ennek az első szakasza letelt. Most kezdjük a másodikat, amiben megvan a pontos menetrend, hogy hogyan, milyen rendszer szerint kell erősíteniük a játékosoknak. Amikor lemegy az utolsó is, lesz 10 nap szünet, és várhatóan augusztus elején belevágunk a 6 hetes felkészülésbe, ebben lehet változás a nemzetközi szereplés miatt. Ahogyan elnök úr is mondta: erősítenünk kell, például szélsőütő-nyitásfogadó poszton, és persze az is befolyásolja az elképzeléseket, hogy Szabó Dávid marad-e vagy külföldre igazol. Az én szempontomból nézve az egyik legfontosabb, hogy az edzéseken mindig legyünk meg a megfelelő létszámban.


Mellettük lesznek – ígéri az alpolgármester

A helyi röplabdacsapat fő támogatója Kazincbarcika Város Önkormányzata, amelynek képviseletében Klimon István alpolgármester az alábbiakat mondta:

– A város 2016-os költségvetésében 21 millió forintot biztosít a klubnak, de ezenfelül is próbál segíteni egyéb úton-módon. Gratulálok a csapatnak az elért ezüstéremhez, köszönöm mindenkinek a munkáját, az biztos, hogy mi ott leszünk a Vegyész mellett a továbbiakban is, számíthatnak ránk. Nagyon sok a helyi, barcikai kötődésű játékos, de én úgy érzékeltem, érzékelem, hogy a többiek is szeretnek itt, ebben a városban lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!