Kiállítják a miskolci sportot

Kiállítják a miskolci sportot
Miskolc – Az asztalitenisztől a vívásig minden szelete látható lesz majd a miskolci sportéletnek. 

Csütörtökön délelőtt a Miskolc Városi Szabadidőközpontban kialakítandó „Miskolci Sportmúzeum” sorsáról tartottak megbeszélést az alapítók. Az eseményen részt vett a sportközpont igazgatója, Dr. Szatmáry-Antal Tamás, Szlaboda István sporttörténész és Dr. Rémiás Tibor, a miskolci Herman Ottó Múzeum történeti osztályának vezetője.

– A leendő sportmúzeum, vagy ha úgy tetszik miskolci sporttörténeti kiállítás alapjainak lefektetését felvállalta a szabadidőközpont – kezdte Dr. Szatmáry-Antal Tamás, miután a megjelentek megtekintették a sportcsarnok sajtópáholya alatt található kiállítási termeket. – Miskolc város önkormányzata 2 millió forintot különített el a célra, ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a sportcsarnok földszinti részében úgynevezett adattárat hozzunk létre.

Hagyományos? Interaktív?

A már említett 2 millió forint mellé a szabadidőközpont a saját bevételeiből kíván majd elkülöníteni egy jelentősebb összeget, de várják a támogatók jelentkezését is a sporttörténeti kiállítás minél nívósabb megvalósításához. Megtudtuk azt is, hogy a tároló vitrinek gyártása jelenleg is folyamatban van, eszerint harminc darab asztali- és fali vitrin áll majd rendelkezésre a relikviák számára.

– A kérdés az, hogy hagyományos kiállítást hozzunk létre, vagy éppen a tradicionális bemutatót interaktívabbá tegyük multimédiás bemutatókkal – tette hozzá a szabadidőközpont vezetője. – A rendező elvek kidolgozás alatt állnak, hiszen olimpikonjainkat és több, mint harminckét miskolci sportágat szeretnénk a nagyközönség elé tárni az asztalitenisztől a vívásig. Hogy mikor? Reményeink szerint még ebben az esztendőben.

Annyi bizonyos, hogy azok a sportbarátok, akik így, vagy úgy, de megválnának, vagy felajánlanák sporttörténeti emléküket a „Miskolci Sportmúzeumnak” megtehetik majd. A rendezők ígérete szerint napokon belül nyilvánosságra hozzák az ezzel kapcsolatos tudnivalókat és hasznos információkat.