Kiállítás nyílt Tokióban Michael Jackson személyes tárgyaibó

Szombaton Michael Jackson rajongók leptek el egy tokiói kiállítótermet, ahol a tavaly elhunyt énekes személyes tárgyait mutatják be.

Kiállították egyebek mellett jellegzetes, kristállyal kirakott csillogó kesztyûjét, illetve kedvenc, 1967-es Rolls Royce autóját. Összesen 300 különbözõ tárgyat nézhetnek meg a rajongók. Több rajongó könnyezve nézte végig a kiállítást, de volt olyan is aki elájult, annyira felzaklatta a tárlat.

Egy 49 éves rajongó azt mesélte az AFP-nek, hogy a kiállítás “segít feleleveníteni emlékeimet Michaelrõl.” Kimiko Szató sírdogálva hozzátette: amíg a tárolók között sétált, “úgy éreztem, mintha még élne.” Egy 21 éves, Tokióban tanuló kínai diák azt mondta: nagyon sajnálta amikor meghalt Jacko, mert szerette a dalait és az életstílusát. “Olyan laza volt”- fogalmazott Ju Tei.

Tokióban egyébként a londoni koncertekkel visszatérésre készülõ énekes fellépõruháit, maszkjait is kiállították. Csak úgy mint egy régi zongorát, a Neverlandi birtok névtábláját, aranylemezeit, sõt azokat a mûanyag edényeket is, amelyekben élete utolsó napjaiban az ételt vitték neki.

A kiállítás két hónapon át lesz nyitva. Június 25-én megemlékezést is tartanak a teremben. Akkor lesz Michael Jackson halálának egyéves évfordulója. A sztár tavaly nyáron, gyógyszertúladagolásban, 50 évesen hunyt el Los Angeles-i otthonában.