Sport

2014.05.05. 13:58

Mezőkövesd Zsóry FC: Menetrendszerűen jött a 0-1

Újabb vereségével reménytelen helyzetbe került a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgó csapata.

Újabb vereségével reménytelen helyzetbe került a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgó csapata.Minden úgy történt, ahogyan arra előzetesen nagy összegben fogadni lehetett: a matyóvárosiak ismét gólképtelennek bizonyultak, nekik ez a cselekedet egyszerűen nem megy, ezért fognak kiesni az NB II-be. Tavasszal hatodszor kaptak ki 1-0-ra, vagyis esetükben tendenciáról van szó, kár balszerencséről beszélni, sokkal inkább helytálló, ha azt írjuk: a gárda megbukott. Pedig ősszel 18 pontot gyűjtött és mindenki rózsaszínben látta a világot, ráadásul jöttek a téli nagynevű „erősítések”, amelyek – ez is bebizonyosodott – gyengítések voltak. A Ferencváros elleni szombat esti találkozó arra volt jó, hogy a nagyérdemű találkozzon az ország legnépszerűbb együttesével, megint megteljen az aréna és a statisztikába bekerüljön, hogy az FTC annál a Mezőkövesdnél vendégeskedett, amely egykor a megyei I. osztályból indult nagy útjára.

Beletörődtek a sorsukba

A mérkőzés a megszokott mederben gördült. Végig a zöld-fehérek irányítottak többet, futballoztak szervezettebben, vezettek gyorsabb és veszélyesebb akciókat, így megérdemelten szerezték meg a 3 pontot. A Mezőkövesd azt nyújtotta, amit korábban is: hátul rombolt, a középpályán próbálkozott, elől meg csődöt mondott. A szokásoknak megfelelően kaptak egy gólt és már ekkor, vagyis a 30. percben eldőlt az összecsapás sorsa, a hazaiak ugyanis teljesen feleslegesen mentek előre, nekik nem kenyerük a támadójáték. Teljesítményük súlyos kritikája, hogy egyetlen igazi gólhelyzetet sem tudtak kialakítani. Náluk a pozitívum csupán az, hogy Véber György vezetőedző jóvoltából bemutatkozhatott az élvonalban a 20 éves Sárközi Tamás, aki ügyes fiú, de elől még nem tudja megváltani a világot. Vereségével az újonc 99 százalékos bizonyossággal kiesik: még Pécsre és Győrbe látogat, hazai környezetben pedig a Videotont fogadja, miközben 5 pont a hátránya a sokkal jobb sorsolással rendelkező Pakssal szemben. Talán a csoda kategóriába tartozó 9 pont is kevés lenne ahhoz, hogy…

ÉM-KT



Jegyzőkönyv

Mezőkövesd Zsóry FC – Ferencvárosi TC

0-1 (0-1)

Mezőkövesd, 4500 néző. V.: Szabó Zs.


Mezőkövesd Zsóry FC: Horváth T. (6) – Hegedűs Cs. (5), Szalai V. (4), Velicky (5), Fótyik (5) – Dobos (5), Hegedűs D. (4), Bognár I. (4), Melczer (4) – Menougong (4-2=2), Sárközi (5). Vezetőedző: Véber György.

Ferencvárosi TC: Dibusz (5) – Besic (5), Pavlovic (6-2=4), Mateos (5), Jovanovic (5) – Cukic (5), Gyömbér (5) – Jenner (5), Leonardo (6), Somália (6) – Busai (6). Vezetőedző: Thomas Doll.


Csere: Szalai V. helyett Harsányi (3) a 46., Dobos helyett Takács P. (4) a 46., Sárközi helyett Kiss M. (-) a 72., Jenner helyett Holman (-) a 85., Somalia helyett Bőnig (-) a 90., Leonardo helyett Böde (-) a 92. percben.


Sárga lap: Pavlovic a 25., Dobos a 29., Hegedűs D. a 31., Velicky a 32., Fótyik a 37., Mateos az 50., Hegedűs Cs. a 67., Takács P. a 77., Jenner a 80., Pavlovic a 84. percben.


Kiállítva: Menougong és Pavlovic, mindkettő a 84. percben.


Gólszerző: Busai (0-1) a 30. percben.


Véber György: – Köszönöm az utolsó három mérkőzésre szóló jókívánságokat. Úgy érzem magam, mint az óvodás gyerek, aki ügyeskedik és megsimogatják a fejét. Enyhe mezőnyfölényben futballozott a Ferencváros az első fél­időben, és ez volt a realitás. Megint rögzített szituáció után kaptunk gólt, ez ellen tehetetlenek vagyunk. A második félidő helyenként kiegyenlítettebb volt, helyzetünk nem nagyon akadt, csupán lehetőségecskéink voltak. Tettük a dolgunkat, egyébként pedig a döntetlennel sem mentünk volna semmire.

Thomas Doll: – Nagyon nagy dolog az újabb három pont. Az a szép és jó érzés ebben, hogy zsinórban hatodik győzelmünket szereztük meg az NB I-ben. Előre tudtuk, hogy nehéz lesz a mérkőzés, hiszen ellenfelünk az NB I-es létéért küzd. Hátul jól álltuk a sarat, a Mezőkövesdnek kevés helyzete volt, ezért ebből a szempontból elégedett vagyok. A kontrajátékunkkal már nem, mert az utolsó passzok valahogyan nem mentek. Az egész 90 perc alapján megérdemelten nyertünk. Sajnálom a kiállítást, mert Pavlovic nem csinált semmit.


Percek, események

30. perc: Jenner ívelt szabadrúgást a mezőkövesdiek ötösének közelébe. A labdára Busai emelkedett a legmagasabbra és a védők gyűrűjéből, 6 méterről a kapu bal oldalába fejelt, 0-1.


84. perc: Menougong és Pavlovic „verekedett” a Fradi 16-osán belül. Előbbi egyből pirosat, utóbbi második sárgája után kapott pirosat Szabó Zs. játékvezetőtől.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!