Kialakult a mezőny az utolsó debreceni versenyre

Kialakult a mezőny az utolsó debreceni versenyre
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Valamennyi magyar élversenyző starthoz áll a debreceni csapatversenyen.

A szezon utolsó debreceni salakmotorversenyét rendezik szombaton 14 órától a Gázvezeték utcai salakstadionban. A cívisvárosi viadal a háromfordulós magyar csapatbajnokság második verseny lesz.

A nemzetközi megmérettetésen négy egyesület méri össze erejét, s miután a csapatvezetők leadták a nevezésüket, mindössze egyetlen versenyző személye kérdéses. A nyírségi első fordulóban második helyezett Debrecen Speedway SE Tabaka Józsefet, Benkő Rolandot, az argentin Facundo Albint és az ukrán Marko Levisint küldi harcba. A Nagyhalászi Motorsportért SE a nyitó fordulóhoz hasonlóan csakis külföldi motorost indít, nevezetesen Andrij Kobrint, Dawid Lampartot, Viktor Trofimovot és Sztaniszlav Melnicsukot. A Speedway Club Gyula Magosi Norbert, Kovács Roland és Fazekas Denisz mellé Milen Manevet szerződtette erre a versenyre. A vasadi Arenamoto Hungary színeiben az már biztos, hogy Kónya Sándor, Moldvai András és a szlovák Patrik Búri ölt motorosruhát, a negyedik versenyző kiléte még kérdéses.

A 16 fős mezőny 20 etapban méri össze erejét. Külön izgalmakat ígér, hogy a csapatvezetők alkalmazhatják a világkupából jól ismert „taktikai fegyvereket”, a dzsókerezést és a cserét, mindezt akkor, ha 6 pontos lemaradásban vannak a vezető alakulattól.

A szombati rendezvényt a 14 éven aluli gyermekek ingyen tekinthetik meg.

HBN


Startlista

Debrecen

1. Marko Levisin
2. Tabaka József
3. Facundo Albin
4. Benkő Roland

Gyula

5. Kovács Roland
6. Fazekas Denisz
7. Milen Manev
8. Magosi Norbert

Nagyhalász

9. Andrij Kobrin
10. Dawid Lampart
11. Viktor Trofimov
12. Sztaniszlav Melnicsuk

Vasad

13. Kónya Sándor
14. Patrik Búri
15. Moldvai András
16. ?