Kiadta Andorra Farkas Pétert

Kiadták Magyarországnak az andorrai hatóságok Farkas Pétert, aki megszökött korábban a bíróságról, amikor ítéletet hirdettek ügyében, majd külföldre ment. Az olimpikont a törvényes határidõn belül – 30 nap – hozzák Magyarországra.

Farkas Péter és öccse, Farkas Károly még 2008 novemberében sétált ki az ítélethirdetés szünetében a Pesti Központi Kerületi Bíróságról. A Farkas-testvérek egyébként drogügy miatt kerültek bíróság elé. A szünetet azt követõen rendelték el, hogy a fiatalabb testvér azt mondta: rosszul van. A Pesti Központi Kerületi Bíróság mindkettõjük ellen elfogató parancsot adott ki és elrendelte elõzetes letartóztatásukat is. Farkas Károlyt szökése után egy nappal, Vecsésen fogták el. Farkas Péter olimpikont pedig tavaly december 26-án, egy andorrai szállodában.

Bényi Mónika, az Országos rendõr-fõkapitányság szóvivõje a Független Hírügynökségnek szerdán elmondta, hogy Andorra hivatalosan kiadta Magyarországnak Farkas Pétert. Az olimpikon még Andorrában van, az ottani börtönben, a 30 napos törvényes határidõn belül hozzák Magyarországra.Sporthírek