Kiábrándító játék, nulla pont

Vác - DVTK 1-0
Vác - DVTK 1-0
Nemcsak a szurkolók, hanem a szakemberek is biztos győzelmet vártak a szerdán a Zalaegerszeg ellen a Magyar Kupában a legjobb négy közé jutott diósgyőri labdarúgócsapattól a sereghajtó Vác otthonában szombaton.  video

A vendégcsapat fellépésére és nem mellékesen a „hazatérő” Csank János tiszteletére kisebb majálissal készültek a vendéglátók: sör, virsli és gyönyörű lányok a kifutón. Több száz DVTK-drukker is útra kelt, azonban az első negyedóra végén, amikor Palásthy 17 méterről a diósgyőri kapu felé bombázott, néhányan viccből „kikapunkat” emlegettek.

Tíz perccel később megrogyaszthatta volna a Duna-partiakat a DVTK, ám Hegedűs büntetőt hibázott. A tizenegyessel emberelőnybe került a DVTK, ám ez nem igazán látszott meg a játékon. Az addig egy sárgát begyűjtő és büntetőt hibázó Hegedűs mindent jóvá tehetett volna, ám pazar kivitelezésű szabadrúgása a kapufán csattant.

A szünet előtt aztán – talán nem is olyan váratlanul – vezetést szereztek a hazaiak.

Vezéregyéniség nélkül

A fordulás után a Diósgyőr uralta a játékot, ám az idő múlásával úgy tűnt, hogy ezen a meccsen nincs igazi vezére a piros-fehéreknek. Nem volt olyan kiemelkedő egyéni teljesítmény, amellyel fordíthatott volna az eredményen a DVTK.

A hajrában minden erejét mozgósította a vendégcsapat; Douva, és Kethevoama is tesztelte a hazai kapust, ám csak kapufáig és egy újabb tizenegyesgyanús szituációig jutott a miskolci együttes. A meccs hosszabbításában a teljesen kitámadó vendégeket egy kontrával Szabó V. lepte meg, de „csak” a kapufát tudta eltalálni ziccerben.

A DVTK sokat nem rágódhat a történteken, hiszen kedden 18 órától hazai pályán a Debrecen ellen lép pályára: a tét a Magyar Kupa döntője.

 • Vác – DVTK: élő közvetítés percről percre
 • Edzői nyilatkozatok a mérkőzés után
 • Ki volt a mérkőzés embere?
 • Olvasói vélemények

  Azok a szurkolók, akik nem a helyszínen izgulták végig a találkozót, megtehették az interneten, a Borsod Online-on keresztül, hiszen élő bejelentkezésekben számoltunk be a DVTK váci vendégjátékáról.
  Az 1-0-ás vereséget a BOON olvasói így kommentálták:

  „Sajnos tegnap semmi elképzelésük nem volt a fiúknak, ha reggelig játszunk, akkor se lövünk gólt: vagy a kapus véd nagyot, vagy a kapufa segítene neki.” (kelaja)

  „Szégyen!!! Remélem a fiúk nem így szeretnének játszani a Debrecen ellen! Ez szégyen, legalább 10-et kellet volna lőni a Vácnak!” (Rush)

  „Olyan szoros a középmezőny, hogy még ki is eshetünk.” (Blueeyes24)

  „Így is lehet nézni, meg úgyis, hogy ez foci és benne van egy ilyen meccs. Ez a foci… Szerencsénk se volt.” (Coolio)

  „Kikaptunk 1-0-ra… Oké. A Loki nyert 3-0-ra… Oké. Mi megverjük a Lokit 3-0-ra… Oké??? Hajrá, DVTK!” (BlackTirpakia)

  Címkék: , ,