Ki nevet a végén?

Ez egy rádióbeszélgetés, ami gallíciaiak és észak-amerikaiak között valóban megtörtént, a 106-os tengerészeti vészhívó csatornán rögzítették a gallíciai partoknál, Costa de Fisterrán 1997. 10.16-án.

A beszélgetés valóban megtörtént, és először 2005 márciusában hozta nyilvánosságra a spanyol katonai hivatal. Minden spanyol újság leközölte, és egész Spanyolország halálra röhögte magát.

Gallíciaiak: (Zaj a háttérben)
Itt az A853 beszél Önökhöz, kérem változtasság meg a pozíciójukat 15 fokkal délre, hogy elkerüljük az ütközést! Önök egyenesen felénk tartanak, a távolság 25 tengeri mérföld.

Amerikaiak: (Zaj a háttérben)
Azt tanácsoljuk Önöknek, hogy változtasság meg a pozíciójukat 15 fokkal északra, hogy elkerüljük az ütközést!

Gallíciaiak:
Negatív válasz. Megismételjük: változtassák meg a pozíciójukat 15 fokkal délre, hogy elkerüljük az ütközést!

Amerikaiak: (Egy másik hang)
Itt az Amerikai Egyesült Államok egyik tengeri hajójának kapitánya beszél Önökhöz. Ragaszkodom hozzá, hogy azonnal változtassák meg a
pozíciójukat 15 fokkal északra, hogy elkerüljük az ütközést!

Gallíciaiak:
Mi nem látjuk a kérésnek sem megvalósíthatóságát, sem szükségességét, ezért Önöknek javasoljuk a pozíciójuk 15 fokkal délre történő megváltoztatását, hogy elkerüljük az ütközést.

Amerikaiak: (nagyon izgatott, parancsoló hang)
Itt Richard James Howard kapitány, az Amerikai Egyasült Államok USS Lincoln nevű anyahajójának kapitánya beszél, ami a 2. legnagyobb hadihajója az észak-amerikai flottának. Kísér minket két páncélos cirkáló, hat romboló, öt kereszthajó, négy tengeralattjáró és több hajó, amelyek állandóan támogatnak. A Perzsa-öbölbe tartunk, hogy ott egy katonai manővert előkészítsünk, és egy iraki offenzíva esetén végrehajtsunk. Én nem ajánlom, én megparancsolom Önnek, hogy változtassa pozícióját 15 fokkal északra!! Amennyiben nem hajtja végre, kénytelenek leszünk a szükséges lépéseket megtenni, hogy biztosítsuk az anyahajó és a haderő biztonságát! Önök tagjai egy szövetséges államnak, tagjai a NATO-nak, és így ennek a haderőnek! Kérem, azonnal engedelmeskedjenek, és menjenek az utunkból!

Gallíciaiak:
Itt Juan Manuel Salas Alcantra beszél. Mi ketten vagyunk. Oltalmaz minket a kutyánk, az ételünk, két sör és egy ember a Kanári szigetekről, aki éppen alszik. A Cadena Dial von la Coruna adó és a 106-os tengeri vészhívó csatorna támogat. Sehova nem utazunk, a szárazföldről beszélünk
Önökhöz. Az A-853-as számú Finisterrai világítótoronyban vagyunk, a gallíciai partoknál. Halvány fingung sincs, hogy a spanyol világítótornyok rangsorában hányadikak vagyunk. És megtehetik a lépéseket, amiket szükségesnek tartanak és amelyekre vágynak, hogy a biztonságát a
szaros anyahajójuknak garantálják, különösen, hogy nemsokára a gallíciai partok szikláin szét fog zúzódni, és ezen megfontolásból ki kell tartanunk amellett és szeretnénk Önöknek mégegyszer a lelkükre kötni, a legjobb, legegészségesebb és legokosabb Önöknek és embereiknek, ha pozíciójukat 15 fokkal délre megváltoztatják, hogy az ütközést elkerüljük.