Friss hírek

2008.11.06. 11:43

FORMA-1: Hamilton - "Örökre a McLarennél maradok"

<p>A Forma-1-es versenysorozat idei világbajnoka, a brit Lewis Hamilton azt nyilatkozta, hogy az egész pályafutását jelenlegi csapatánal, a McLaren-Mercedes-nél szeretné eltölteni.</p>

A száguldó cirkusz történetének legfiatalabb világbajnoka az istálló wokingi főhadiszállásán biztosította hűségéről a csapatvezetőket. Hamilton azért látogatott el a McLaren főhadiszállására, hogy köszönetet mondjon mind az ezer alkalmazottnak, akik hozzásegítették a vb-cím elhódításához.

"Még sosem láttam mindannyiótokat egy helyen. Nagy élmény, hogy itt állhatok előttetek" - kezdte mondandóját a brit kiválóság. "Mindenkinek bebizonyítottuk, hogy a miénk a legjobb csapat és a legjobb autó. Nagyon nagy nyomás nehezedett rán az idei évben. Együtt nyertünk, együtt veszítettünk, és a hétvégén együtt hódítottuk el a vb-címet" - fogalmazott Hamilton.

A 23 éves tehetség édesapjával, Anthonyval és énekes barátnőjével, Nicole Scherzingerrel jelent meg a wokingi gyárban, ahol újságírók kérdésére válaszolt és fotózkodott a McLaren dolgozóival.

"Ezek a trófeák a ti kemény munkátok gyümölcsei, úgyhogy nyugodtan veregessétek vállon magatokat" - viccelődött a klasszis. "Imádom ezt a csapatot. Nem megyek innen sehová" - jelentette ki a versenyző.

Szerdán a királynő gratuláló levelet küldött Hamiltonnak. "Nagyon örülök, hogy sikerült megnyernie a Forma-1-es világbajnoki címet, és ezzel a sportág legfiatalabb bajnoka lett" - olvasható a kéziratban. "Fogadja elgmelegebb gratulációmat ezért a történelmi sikerért" - folytatódik a levél.

Korábban több politikai vezető is gratulált Hamiltonnak, például a miniszterelnök, Gordon Brown, és a konzervatív párt elnöke, David Cameron.

Hamilton hihetetlen izgalmak után hódította el a bajnoki címet a szezonzáró Brazil Nagydíjon. A brit kiválóság csak az utolsó kanyarban biztosította be vb-elsőségét, amikor megelőzte Timo Glockot és ezzel feljött az ötödik helyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!