Magyarország

2011.09.22. 16:55

Elfogták a csesztregi étteremben gázpisztollyal fenyegetőző férfit

Zalaegerszeg, 2011. szeptember 22., csütörtök (MTI) - Elfogták a gázpisztollyal fenyegetőző férfit a Zala megyei Csesztregen - tájékoztatta a rendőrség csütörtökön az MTI-t.

Zalaegerszeg, 2011. szeptember 22., csütörtök (MTI) - Elfogták a gázpisztollyal fenyegetőző férfit a Zala megyei Csesztregen - tájékoztatta a rendőrség csütörtökön az MTI-t.

 

Csizmazia Péter, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta:, a lenti rendőrkapitányságra szerdán telefonon érkezett bejelentés, miszerint a csesztregi panzió éttermében egy férfi összeszólalkozott nőismerősével, lefújta gázspray-vel, majd egy fegyvernek látszó tárggyal többször is rálőtt, de a fegyver nem sült el. A nő az eset után elmenekült a helyiségből, a férfi pedig autóba ült, és távozott.

A lenti rendőrkapitányság munkatársai csütörtök reggel elfogták és őrizetbe vettek egy hatvankét éves komlói férfit, aki megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével. A rendőrök a férfinél talált gázsprayt és gázriasztó fegyvert, valamint a személygépkocsit lefoglalták - közölte Csizmazia Péter.

Az ügyben fegyveresen elkövetett garázdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Szerdán a Zalai Hírlap online kiadása számolt be arról, hogy fegyvernek tűnő tárggyal megfenyegette egy csesztregi étterem vendégét egy férfi, aki kétszer meg is húzta a ravaszt, bár lövés nem dördült. Az MTI érdeklődésére a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán annyit közölt: garázdaság gyanúja miatt történt rendőri intézkedés, és helyszíni szemlét is folytattak Csesztregen. Ugyanakkor nem erősítette meg azt az információt, hogy fegyveres elkövető miatt kellett intézkedniük a rendőröknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!