Friss hírek

2009.11.09. 15:44

Nem sikerült megegyezni a sukorói kaszinóváros befektetõjével

<p>Eredménytelenül zárult a Magyar Nemzeti Vagyonkezelõ Zrt. (MNV) vezérigazgatójának és a sukorói kaszinóváros befektetõjének tárgyalása, amely során a vagyonkezelõ szerette volna helyreállítani az eredeti állapotot - közölte a vagyonkezelõ hétfõi közleményében. A dokumentum szerint mivel a megadott határidõig, hétfõig nem sikerült megegyezni, az MNV Zrt. azt vizsgálja, hogy milyen további törvényes lépéseket tehet.</p>

A közlemény emlékeztet arra, hogy az MNV Zrt. 2008. július 30-án kötött adásvétellel vegyes csereszerzõdést a sukorói és az albertirsai/pilisi ingatlanokra. Az ingatlancsere ügyében a Központi Nyomozó Fõügyészség vizsgálatot indított, amelynek eredményét, egy új értékbecslést október 1-jén kapta meg az MNV Zrt. Ez a szakvélemény a korábbiakhoz képest jelentõs értékkülönbözetet állapított meg.

A dokumentum szerint a feltûnõ értékaránytalanság miatt az MNV Zrt. azt kezdeményezte a fõügyészségnél, hogy a különbözõ értékbecsléseket készítõ szakértõk üljenek le egy tárgyalóasztalhoz, és vitassák meg a problémát, akár nyilvánosan. A vagyonkezelõ ezt a megoldást megnyugtatónak tartott volna a polgári peres eljárás megindítása elõtt, de a fõügyészség ehhez nem járult hozzá.

Idõközben a pénzügyminiszter is október 8-án levelében kérte a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács elnökét, hogy a sukorói ingatlanok aggályossá vált cseréje miatt tegye meg a szükséges lépéseket azért, hogy helyreálljon az eredeti állapot. A megállapodásra 30 napot adott, amely november 9-én, hétfõn járt le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!