Ki az idény legjobb “angolja”?

Cristiano Ronaldo nagy esélyes
Cristiano Ronaldo nagy esélyes
Anglia – Április 22-én, vasárnap választják ki maguk közül a profi labdarúgók az idény legjobbját.

A szavazatokat hat játékosra lehet leadni: a három manchesteri (Cristiano Ronaldo, Paul Scholes, Ryan Giggs) mellett a Steven Gerrardra (Liverpool FC), Cesc Fabregas (Arsenal) és Didier Drogba (Chelsea) kaphat voksokat játékostársaiktól.

Angol lapok szerint a tavalyi győztes Steven Gerrard idén biztosan nem lesz versenyben a címért, a legesélyesebb Cristano Ronaldo és Didier Drogba. A Manchester United 22 éves portugál középpályása ebben a szezonban eddig huszonegy gólt szerzett, Drogba pedig 30 találatnál jár. Cristiano Ronaldo esetleges győzelmével a Manchester United öt év után büszkélkedhetne újra ezzel a címmel, 2002-ben a holland Ruud van Nistelrooy-t választották a legjobbnak a labdarúgók.

A manchesteri szélső, az ArsenalosCesc Fabregasszal együtt szintén versenyben van az idény legjobb fiatal játékosa címért is, ahol kettejük mellett Wayne Rooney (szintén Manchester United), Micah Richards (Manchester City), Aaron Lennon (Tottenham) és Kevin Doyle (Reading) lehet a befutó az ifjabbak kategóriájában.