Ki akarták “röpíteni” a fináncot a kocsiból

Az ellenőrzést végző finánc gyanútlanul beült a Tokajban rajtakapott cigarettacsempész autójába, de nem sejtette, hogy nem sokkal később majdnem az aszfalton hagyja a fogát.

A különös bűneset, a rászedett finánc esete még október elején történt. Az ügyben hivatalos személy elleni erőszak megalapozott gyanúja indult nyomozás a területileg illetékes Szerencsi Rendőrkapitányságon.

Az óvatlan pénzügyőrt ért atrocitásról szóló lapértesülésünket Péter Gyula őrnagy, a bűnügyi osztály vezetője megerősítette.

Egy fonyi férfi autóját vizsgálták át azon a napon az esti órákban. A járműben nagy valószínűséggel ukrán eredetű csempészcigarettát találtak. A határőrök és a pénzügyőrök közös akciót hajtottak végre, és  jövedéki törvénysértésen tetten ért férfit elszámoltatás végett a Miskolci Vámhivatalba akarták bekísérni.

Rosszullét és gázadás

A pénzügyőr beszállt az eljárás alá vont személy kocsijába, amiben a férfi felesége és egy idősebb asszony is bent ült. A határőrök pedig követték az autót. Szerencsen azonban az egyik nő rosszullétet színlelt és azonnal orvost akart.

A rendelőhöz akartak hajtani, de közben az ajtót kinyitva útbaigazítást kért egy járókelőtől az egyenruhás, aki félig már ki is lépett az utastérből, amikor a volánnál ülő férfi a gázba taposott.

Nyilvánvalóvá vált, hogy csupán meg akartak szabadulni a pénzügyőrtől, aki reflexének és lélekjelenlétének köszönhetően nem zuhant ki, és nem esett a jármű alá, hanem visszahuppant az ülésbe.

Azt pontosan még nem tudni, hogy mi játszódott le az autóban az alatt az idő alatt, míg a menekülő, nyomában határőrök és rendőrök autójával végül megállt…

PT