Magyarország

2011.12.14. 18:18

Uzsorásokat fogtak el Salgótarjánban

Salgótarján, 2011. december 14., szerda (MTI) - Uzsorásokat fogtak el Salgótarjánban, a rendőrség adatai szerint havi 100 százalékos kamatra kölcsönöztek pénzt; a 47 éves férfit és élettársát, egy 43 éves nőt előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szerdán az MTI-vel.

Salgótarján, 2011. december 14., szerda (MTI) - Uzsorásokat fogtak el Salgótarjánban, a rendőrség adatai szerint havi 100 százalékos kamatra kölcsönöztek pénzt; a 47 éves férfit és élettársát, egy 43 éves nőt előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szerdán az MTI-vel.A nyomozás széles körű adatgyűjtés keretében folyik, a rendőrség keresi a sértetteket, és kéri is azok jelentkezését, akiknek a pár ilyen módon kölcsönzött pénzt, és azt erőszakkal, fenyegetéssel követelte vissza - mondta Lászlók Nóra.

Ismertette: három sértettnek esetenként 20 és 70 ezer forint közötti összegeket adtak kölcsön 2007-től, rendszerint 100 százalékos havi kamatra.

Az érintettek sokszor nem tudták a pénzt visszafizetni, ezért az elkövetők több alkalommal megfenyegették őket telefonon és személyesen, de fizikai bántalmazást is kilátásba helyeztek - tette hozzá.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!