Friss hírek

2008.02.22. 07:51

16 éves és már másodszor szült hármasikreket

<p>Másodszor adott életet hármasikreknek egy 16 éves argentin lány - írja a BBC brit közszolgálati televízió internetes kiadása. A csak Pamela néven emlegetett anya az első ikreit 15 évesen szülte egy évvel azután, hogy egy fiúgyermeke született már.</p>

A kétszer három gyerek mindegyike lány. Az anya mind a hét gyermeke természetes úton fogant és koraszülött volt. Orvosai szerint az újszülöttek és Pamela is jól vannak.

Az Argentina középső tartományából, Cordobából származó anyának már az első hármasikrek születése után segítettek a hatóságok: földet kaptak és pénzt egy nagyobb ház építéséhez. Pamela anyja szerint azonban most még több segítségre lesz szükségük.

Az eset nagy sajtóvisszhangot kapott a dél-amerikai országban. Az argentinok közül sokan úgy vélik, hogy a hétfőn 17-ik születésnapját betöltő lányt talán jobban fel kellene világosítani a fogamzásgátló módszerekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!