Kgfb – Az autósok nagy többsége biztosítót váltana évi 20 ezerért

Akt.:
Illusztráció - Kgfb - Az autósok nagy többsége biztosítót váltana évi 20 ezerért
Illusztráció - Kgfb - Az autósok nagy többsége biztosítót váltana évi 20 ezerért - © bevezetem.hu
Budapest, 2012. október 31., szerda (MTI) – Az autósok 92 százaléka évi 20 ezer forintos megtakarítás esetén feltétlenül váltana kötelező gépjármű felelősségbiztosítót (kgfb), 5 ezer forintos megtakarítás 64 százalékukat ösztönözné váltásra – derül ki az Aegondirekt.hu 11 ezer fős mintán végzett felméréséből.

Az Aegon internetes (direkt) biztosítója október közepén végezte a felmérést, amikor már sejthető volt, hogy az idei ajánlatoknál számos kiegészítő biztosítást is kínálnak majd a biztosítók a kgfb mellé.

A felmérésben megkérdezettek negyede nyilatkozott úgy, hogy érdekelné balesetbiztosítás, és 22 százalék kötne kátyúbiztosítást a kgfb mellé. Jó helyezést ért el még a kocsiban utazó kisállatokra, a vadkárra, továbbá a rendszám és forgalmi engedély pótlására köthető biztosítás is.

Az internetes alkuszok csütörtökre tervezik a kgfb kalkulátoraik elindítását, de a programozás során máris kiderült néhány olyan jellemző, amelyre eddig nem volt példa.

A CLB független alkusz például arra hívja fel a figyelmet, hogy adatvédelmi gondot is felvet az, ha az ügyfél – illetve családja – jövedelmére, vagy éppen iskolai végzettségére kérdeznek rá a biztosítók. Amúgy a magasabb jövedelműeknek és a magasabb iskolai végzettségűeknek drágábban adják ugyanazt a kgfb-t.

A Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület (KÖBE) a kgfb mellé a parkolásbiztosítást kínálja kiegészítőként. Ez a parkolóban más által, vagy éppen a tulajdonos által okozott károkat téríti. Az új biztosítási termék előnye az, hogy azt a kárt is kifizeti, amelyre a casco – az önrész miatt – nem nyújt fedezetet.

A járműbiztosításban piacvezető Allianz öt kiegészítő biztosítást kínál a kgfb mellé – közölte a társaság az MTI-vel. A bázis casco lopásra és elemi károkra nyújt fedezetet, a törés casco pedig limit nélkül nyújt szolgáltatást a vétkes biztosított részére.

Az aktív kárrendezési szolgáltatást nyújtó kiegészítő biztosítással a saját biztosítójuknál intézhetik az ügyfelek azokat a kárügyeket, amelyekben vétlenek.

Az Assistance 24 pedig a jármű műszaki vagy elektronikus hibája, illetve közúti baleseti jellegű töréskár esetén is kártalanítja az autóst. Végül a kockázati életbiztosítást azok a magánszemélyek választhatják, akik új kötelező biztosítást kötnek az Allianznál.

– MTI –