Kézműves Kupa – Kontyok, körmök, sminkek versenye Miskolcon

Akt.:
Kézműves Kupa Miskolcon - Kontyok, körmök, sminkek versenye
Kézműves Kupa Miskolcon - Kontyok, körmök, sminkek versenye - © Fotó: Kozma István
Miskolc – A szépészeti szakma művelőivel, modellekkel és érdeklődőkkel telt meg a miskolci sportcsarnok.

„Csak sétálok és ámulok-bámulok” – mondta Nagy Tiborné, aki kislány unokájával látogatott el vasárnap a miskolci sportcsarnokba, ahol a „szépészeti szakmák” művelői gyűltek egybe, hogy összemérjék tudásukat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által megrendezett idei Kézműves Kupán.

A műköröm bűvöletében

Anita és barátnője is azért jött el a Kézműves Kupára, hogy megismerjék a legújabb divatot. „Nem volt még műkörmöm, de szeretném kipróbálni. Csoda dolgokat láttam itt, mondjuk, olyan hosszú körmöt is, amit – legalábbis egyelőre –, nem hiszem, hogy bevállalnék…”

kezmuves_kupa_28

A „szépészeti szakmák” idei versenyére jó kétszázan neveztek be és – felsorolni is lehetetlen vállalkozás – huszonnégy kategóriában versenyeztek.

kezmuves_kupa_30

Bihall Tamás, a rendező Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke joggal nyilatkozta: „büszkék vagyunk arra, hogy hosszú évek óta gazdái vagyunk ennek a nemes versengésnek. Bátran kijelenthetem, hogy a Kézműves Kupa országosan elismert szakmai megmérettetéssé nőtte ki magát, amely az utánpótlás-nevelés igazi, meghatározó eleme lett. Sőt, ez az ország legnagyobb olyan versenye, amelyen fodrászok, kozmetikusok, műkörömépítők és műkörömdíszítők mutathatják meg tudásukat, alkotó képzeletüket. ”

kezmuves_kupa_41

„Párizsi szerelem…”

A Kézműves Kupán egyébként készültek nappali, alkalmi és fantáziasminkek, a műkörömdíszítés egyik számában Picasso szín- és formavilága volt az ihlető. A fodrászok a „párizsi szerelem” inspirálta kontyot fésültek alkalmi manökenjeik fejére. Az idei verseny újdonsága volt, hogy – új kategóriaként – a műszempilla-építők is számot adtak tudásukról.

ÉM-SZB

kezmuves_kupa_36