Kézműves Kupa a jubileumok jegyében

Akt.:
Résztvevők a tavalyi megmérettetésen
Résztvevők a tavalyi megmérettetésen - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Több mint 200 fiatal indulásával számolnak a szervezők.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara idén 15. alkalommal rendezi meg a Kézműves Kupa Nemzetközi Meghívásos Fodrász, Kozmetikus, Műkörömdíszítő, -építő és Lábápoló Bajnokságot, amely az ország legtöbb versenyzőt vonzó szakmai eseménye. A versennyel egy időben hagyományosan megrendezett szakmai bemutatók, workshopok a legújabb ismeretek megszerzésének lehetőségét adják a fodrász, kozmetikus, műköröm­díszítő és -építő szakemberek, érdeklődők számára. A rendezvényt kézműves vásár is színesíti.

– A kamara számára évek óta fontos és kiemelt esemény a Kézműves Kupa, ráadásul a mostani emblematikus dátumokhoz is kötődik: Lapis Imre korábbi alelnökünk 10 éve hunyt el, míg Kisgergelyné Tolcsvai Mária 15 esztendeje – fogalmazott a verseny kapcsán hétfői sajtótájékoztatóján Bihall Tamás, a BOKIK elnöke. – Azt reméljük, hogy az ország legnagyobb ilyen típusú versenye az idén is egy látványos bemutató lesz.

Több mint 200 fiatal indulásával számolnak a szervezők, ezért is hisznek abban, hogy a magyar szakképzés fejlesztésének egy szép eseménye is a Miskolci Városi Szabadidő Központban március 5-én megrendezésre kerülő kupa.

– Ez a nap kifejezetten a szépészeti szakmákról fog szólni – ezt már Kovács Attila, a BOKIK kézműves alelnöke mondta. – A mai világban a kézműves mestereknek nagy szerepük van, felértékelődik a munkájuk.

Kovács Attila szerint március 5-én számos mester és diák fog tanúbizonyságot adni a tehetségéről.

– Borsodban és Magyarországon nagyon sok tehetséges kézműves található – tette hozzá.

Madarász István mesterfodrász, főszervező arról beszélt, hogy a versenyeken belül próbáltak „extrákat össze­hozni”.

– A reggel 8 órakor kezdődő szakmai rendezvényünkre nemcsak a szakmai közönségre, hanem a városra is számítunk – fogalmazott. – Terveink szerint délután 2 óráig tartanak a szakmai rendezvények, majd 2-kor ünnepi megemlékezést tartunk több száz főnek, tortaszeletosztással egybekötve. Lesz Konty Show is, ami 10 perces, és a szervezők reményei szerint magyarországi Guinness-rekorddá válhat.

– Egy 50-60 fodrász indulóból álló csapat percek alatt fog natúr hajból kontyokat fésülni – derült ki. Az eredményhirdetésre 16 órakor kerül majd sor, belépőket a helyszínen lehet váltani.

ÉM-JLI

PreviousNext