Helyi közélet

2012.05.02. 14:36

Elrepült majálisi körhinta – Rendőrségi összefoglaló Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az öt napos hosszú hétvége alatt a rendőrök számos ügyben intézkedtek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A voltaképpen rendőri szempontból nyugodtnak mondható napokat jól jellemezi, hogy őrizetbe is csak 16-an kerültek. De volt olyan eset is, amikor gyerekekkel repült el szó szerint a körhinta.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az öt napos hosszú hétvége alatt a rendőrök számos ügyben intézkedtek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A voltaképpen rendőri szempontból nyugodtnak mondható napokat jól jellemezi, hogy őrizetbe is csak 16-an kerültek. De volt olyan eset is, amikor gyerekekkel repült el szó szerint a körhinta.

A statisztikai adatokat azonban beárnyékolja három tragikus kimenetelű haláleset. Az egyik Miskolcon történt április 30-án a koraesti órákban. Az elsődleges adatok szerint egy 45 éves férfi Ruzsinszőlő dülői hétvégi háza kigyulladt, amiben bent égett. A rendőrség az adatgyűjtés, illetve a szakértői vélemények alapján az idegenkezűséget kizárta. A férfiról kiderült, hogy erős dohányos volt, illetve gyertyával világított. A Miskolci Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a rendkívüli haláleset körülményeit.

Tragikus motoros baleset Kazincbarcikán

A tragikus kimenetelű közlekedési baleset április 27-én történt Kazincbarcikán, amikor is egy tehergépkocsi 69 éves sofőrje nem biztosított elsőbbséget egy motorosnak. Az ütközés következtében a 30 éves motorkerékpáros olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt indított eljárást a tehergépkocsi sofőrjével szemben.

A közlekedési balesetek tekintetében elmondható, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az elmúlt öt nap alatt mindösszesen kilenc személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Ebből négy-négy könnyű, illetve súlyos sérüléssel végződött, illetve egy halállal. A balesetek többsége kellő körültekintés mellett megelőzhető lett volna. Érdemes kiemelni, hogy a rendőrök egyetlen egy jogosítványt vettek el helyszínen a sofőrtől.

Májusi tűz Vámosújfalun

A Sárospataki Rendőrkapitányság vizsgálja annak a tűznek és rendkívüli halálesetnek a körülményeit, amiben egy 73 éves vámosújfalui férfi hunyt el május elsején. Az elsődleges adatok alapján az idős férfi lakásának egyik szobájában tüzet gyújtott, majd átment a szomszédba, ahol lángra lobbantott egy istállót. A tűz átterjedt egy másik portán álló melléképületre is, amelyek teljesen leégtek, akárcsak egy a közelben álló személygépkocsi is. Mindeközben a 73 éves férfi önkezével vetett véget életének. A rendőrség az ügyben szakértők bevonásával közveszélyokozás gyanúja miatt folytat büntető eljárást.

Elrepült körhinta Kazincbarcikán

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indított eljárás egyelőre ismeretlen elkövetővel szemben. Az elsődleges információk szerint május elsején a délutáni órákban a városban felállított körhinta egyik kocsija menetközben kiszakadt, majd elrepült, aminek következtében két 15 éves fiú könnyebben megsérült, azaz nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.

Álbomba hír Kazincbarcikán

Robbantással fenyegetőzött április 27-én az a telefonos bejelentő, aki szerint egy kazincbarcikai közintézményben bomba van elhelyezve. A módszeres és azonnal megkezdett vizsgálat negatív eredménnyel zárult. Az ügyben a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság közveszéllyel fenyegetés gyanúja miatt indított büntető eljárást.

Őrizetben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

A hosszú öt napos hétvége alatt 16 személyt vettek szabálysértési, illetve bűnügyi őrizetbe a rendőrök Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Voltak olyanok, akik garázdaság miatt kerültek fogdára, de tolvajok is fennakadtak a hatósági hálón. Mindezeken felül a hosszú hétvégén fél tucat ideiglenesen távoltartó határozat született.

- B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában